Πολιτική

Άναψαν «φωτιές» οι δηλώσεις Αραχωβίτη για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Ελληνικής Λύσης

Άναψαν «φωτιές» οι δηλώσεις Αραχωβίτη για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Ελληνικής Λύσης Φωτογραφία: INTIME
Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις Αραχωβίτη που άφηναν ανοιχτό παράθυρο για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Ελληνικής Λύσης.

Νέα πολιτική κόντρα άνοιξε μετά από δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρου Αραχωβίτη, αναφορικά με το αν η Ελληνική Λύση ανήκει στο πλέγμα των προοδευτικών δυνάμεων που θεωρούν ότι «το σύστημα Μητσοτάκη πρέπει να τελειώσει εδώ».

Σημειώνεται ότι ο Σταύρος Αραχωβίτης, όταν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να σχηματίσει τη λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση» συνεργαζόμενος ακόμη και με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, απάντησε: «Με όλες τις δυνάμεις. Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στο στόχο μας, στη μετεκλογική συνεργασία, όλα τα συζητάμε. Καλώ τον ελληνικό λαό στις εκλογές που έρχονται, να σκεφτεί πολύ καλά τι να ψηφίσει. Να συμμετέχει στις εκλογές, γιατί οι εκλογές καθορίζουν τη δική του τη ζωή και τη ζωή των παιδιών του».

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Αραχωβίτη στο apela.gr στο 24:16 του βίντεο:

{https://www.youtube.com/watch?v=NTATTz4gDBY&t=1557s}

Ανακοίνωση ΝΔ

Η ΝΔ έριξε «βολές» στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι «αναζητεί τον νέο Καμμένο». Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις δηλώσεις Αραχωβίτη, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Στ. Αραχωβίτης δηλώνει ότι στην "προοδευτική" διακυβέρνηση στο πλευρό του κ. Βαρουφάκη, "χωράει" και ο κ. Βελόπουλος. Ο κ. Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο. Καμία έκπληξη. Έτσι κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια. Είχε το πρωτότυπο, στο πρόσωπο του κ. Βελόπουλου ψάχνει για αντίγραφο. Καλή τύχη».

Αντίδραση στα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στη Λακωνία.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης επανήλθε στο θέμα και προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση μετά τις αντιδράσεις. «Προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό. Η απάντηση μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική. Προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν», τόνισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Απορίας άξιο είναι πως μόνο η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ κατάφερε να το δει ως «προοδευτική δύναμη»! Ενώ άπαντες αντιλήφθηκαν το νόημα των λεγομένων μου, η Ν.Ε Λακωνίας προτίμησε τον δρόμο της διαστρέβλωσης για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει.

»Επειδή θέλω να πιστεύω ότι το ΚΚΕ ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις που προφανώς δεν ανήκει το κόμμα του κ. Βελόπουλου, το ερώτημα - κάλεσμα παραμένει: Θα συμμετάσχει στο προοδευτικό μέτωπο όπως επιτάσσει η απλή αναλογική που μαζί ψηφίσαμε;».