Πολιτική

Σάλος με τη δήλωση Βαρουφάκη: «Να μην αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές»

Σάλος με τη δήλωση Βαρουφάκη: «Να μην αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές» Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
«Το λέω με βαριά καρδιά. Πρέπει να τους συντρίψουμε στις κάλπες» ανέφερε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Κατά του αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου τάχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Το λέω με βαριά καρδιά. Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη, να μην υπάρχει το αβγό του φιδιού που είχε εκκολαφτεί, αλλά αυτά παθαίνουμε μετά το 2008 -που είναι της δική μας γενιάς- όταν η Αριστερά αποτυγχάνει να οργανώσει την αντίσταση στη λεηλασία των πολλών σε περίοδο κρίσης, το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται» ανέφερε.
«Δεν είναι ποτέ λύση απέναντι σε κάποιον που θέλει να ακρωτηριάσει τη Δημοκρατία να την ακρωτηριάσεις εσύ εκ μέρους της» εξήγησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Star.

«Ως ΜέΡΑ25 καταψηφίσαμε την τροπολογία. Δεν υπάρχει τρόπος να φωτογραφίσεις, να ορίσεις τι σημαίνει ναζισμός, τι σημαίνει ρατσισμός, τι σημαίνει αυτό το μόρφωμα.

»Πρέπει να τους »συντρίψουμε» στις κάλπες, τους μαζικούς χώρους, σε όλες τις γωνιές της κοινωνίας -ειρηνικά βεβαίως- αλλά πρέπει να εξαφανιστούν γιατί πρέπει να κερδίσουμε τους ανθρώπους που ρέπουν προς τον ναζισμός επειδή έχουν μια οργή μέσα τους για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν και δεν μπορούν να την εκφράσουν αλλιώς»

{https://youtu.be/pOBMfjT1fvc}