Πολιτική

ΜέΡΑ25: Ο εθνικός κοριός του Μητσοτάκη και ο ψόφιος κοριός της Δικαιοσύνης

ΜέΡΑ25: Ο εθνικός κοριός του Μητσοτάκη και ο ψόφιος κοριός της Δικαιοσύνης
«Η ηγεσία της δικαιοσύνης διορίζεται από την εκτελεστική εξουσία, την εκάστοτε δηλαδή κυβέρνηση, άρα είναι πλήρως εξαρτημένη από αυτήν», σημειώνει το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τις υποκλοπές.

«Δύο μέρες πριν την "επίσημη" θερινή ραστώνη, η ηγεσία της Δικαιοσύνης έσπευσε να κλείσει άρον-άρον το ζήτημα των υποκλοπών, βγάζοντας "λάδι" την κυβέρνηση Μητσοτάκη», σχολιάζει το ΜέΡΑ25, τονίζοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε εκθέσει ήδη από το 2022 στη Βουλή την μετατροπή της ΕΥΠ σε κυβερνητικό παραμάγαζο

«Τι κι αν η ΕΥΠ μετατράπηκε από την πρώτη στιγμή ανάληψης της κυβέρνησης από τον Κ. Μητσοτάκη σε παραμάγαζό του, παίρνοντας την στην ευθύνη του;

Τι κι αν άλλαξε νομοθετικά τα ελάχιστα τυπικά προσόντα για τον επικεφαλής της ΕΥΠ, ώστε να μπορεί να τοποθετήσει στη θέση τον εκλεκτό του;

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη πως όλα ήταν καλώς καμωμένα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για ποιον λόγο έκρινε έτσι; Μα επειδή η ηγεσία της δικαιοσύνης διορίζεται από την εκτελεστική εξουσία, την εκάστοτε δηλαδή κυβέρνηση, άρα είναι πλήρως εξαρτημένη από αυτήν», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που συνεχίζει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά η "ανεξάρτητη" ελληνική δικαιοσύνη έδειξε ότι αδυνατεί να κάνει τη δουλειά της γιατί λειτουργεί σαν υπάλληλος της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση. Όπως και με τη Novartis έτσι και τώρα έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο για να βγάλουν άλλη μια φορά λάδι και να συγκαλύψουν τα ανομήματά της κυβέρνησης.

Το θράσος της κυβέρνησης είναι μάλιστα τόσο απύθμενο που στη Βουλή οι τρεις καμπαλέρος από το ΛΑΟΣ ξεσπάθωναν και απαιτούσαν συγνώμη από όσους είχαν στραφεί κατά του ανιψιού και του σεκιουριτά που κρυφάκουγαν συνομιλίες πολιτικών αντιπάλων και φίλων για χάρη του θείου-αφεντικού. Όχι μόνο συγνώμη δεν θα ζητήσουμε αλλά θα καταγγείλουμε ακόμα πιο δυνατά αυτήν την ειδική σχέση διεφθαρμένης κυβέρνησης διορισμένης δικαιοσύνης.

Μόνο το ύφος της ανακοίνωσης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου φανερώνει ότι θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει».

Ο Βαρουφάκης για τις υποκλοπές τον Αύγουστο του 2022

{https://www.youtube.com/watch?v=M8GWzv9OBxw&t=295s}