Πολιτική

«Υπάρχει κανείς εθελοντής για εφορευτική;»: Τελικά όχι όλα και τόσο... τέλεια στις εκλογές 2023

eurokinissi eurokinissi
Μπορεί το υπουργείο Εσωτερικών να μιλά ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά στις εκλογές 2023 αλλά ίσως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική καθώς υπάρχουν καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε εκλογικό κέντρο.

Συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα 352, 9ο Γυμνάσιο Περιστερίου δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής με ένα εκλογικό αντιπρόσωπο να ζητά την... εθελοντική βοήθεια των παρόντων για «καμμιά ώρα». Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν, σύμφωνα με καταγγελίες και σε εκλογικά τμήματα στον Πειραιά. Την ίδια ώρα, μέχρι τις 2 μ.μ. η συμμετοχή του κόσμου φτάνει το 31,52%.

Σε ανακοίνωσή του ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης σε σύνολο 80% των εκλογικών τμημάτων η συμμετοχή φτάνει το 31,52%. Στο υπόλοιπο 20% των τμημάτων οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν κατάφεραν να είναι συνεπείς στην ώρα που ζήτησε το υπουργείο να ακριβή αποτελέσματα συμμετοχής.

Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 16.520 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.467, ήτοι ποσοστό 77%, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.Τέλος συμπλήρωσε ότι γύρω στις 9 το βράδυ θα έχουμε καθαρή για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Επόμενη ενημέρωση για την προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα θα πραγματοποιηθεί στις 17.00.