Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει την «νέα κεντροαριστερά», τα πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει την «νέα κεντροαριστερά», τα πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά
Για τη «νέα ομάδα» στελεχών, με την οποία θα επιχειρήσει να δώσει «πρόσωπο» στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ και στο αφήγημα της «νέας κεντροαριστεράς», ετοιμάζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την περαιτέρω, αν και μικρότερη, ενίσχυση του κόμματος στις κάλπες της Κυριακής.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να «βγάλει στην πρώτη γραμμή, αναθέτοντας ευθύνες, ιδίως στη βουλή (όπως των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων εργασίας κ.α.), σε νέα κυρίως πρόσωπα, αλλά και ορισμένα εμπειρότερα, τα οποία όμως έχουν πολιτική εμπειρία.

Τα πρόσωπα που θα πάρουν ευθύνες στη βουλή

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ τα πρόσωπα που θα ξεχωρίσουν στη «νέα ομάδα» στη βουλή, αλλά και στο προσωπικό επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι τα εξής:

Σε ότι αφορά τα εμπειρότερα

- Μιχάλης Κατρίνης

- Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

- Νάντια Γιαννακοπούλου

- Ευγενία Λιακούλη

Σε ότι αφορά τα νεότερα

- Δημήτρης Μάντζος

- Μανώλης Χριστοδουλάκης

- Παύλος Χρηστίδης

- Στέφανος Παραστατίδης

- Παναγιώτης Δουδωνής

- Κατερίνα Καζάνη

Νέα πρόσωπα και στη Χαριλάου Τρικούπη

Μετά τη «μετακόμιση» του Δημήτρη Μάντζου και του Παναγιώτη Δουδωνή στη βουλή, θα πρέπει να καλυφθούν και οι θέσεις που αφήνουν κενές στη Χαριλάου Τρικούπη (Εκπροσώπου Τύπου και Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού), οι οποίες θα είναι και οι βασικές της αμιγώς κομματικής «ατμομηχανής», μαζί με αυτή του Γραμματέα, στην οποία θα παραμείνει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Η αποτίμηση της επίδοσης του ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με την αποτίμηση της γενικής εικόνας της πορείας του κόμματος στις διπλές κάλπες, από τη Χαριλάου Τρικούπη στέκονται στην αύξηση κατά περίπου 50% που σημείωσε το ΠΑΣΟΚ εκλογικά και κοινοβουλευτικά. Επίσης, επισημαίνουν τη δεύτερη θέση που κατέλαβαν σε 10 περιφέρειες (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι. Χίος, Δράμα, Δωδεκάνησα, Κιλκίς, Λακωνία, Χαλκιδική, Λέσβος), καθώς και την τρίτη με οριακή διαφορά σε άλλες 4 (Ηλεία, Αρκαδία, Αργολίδα, Καρδίτσα).

Ο νέος ρόλος στην επόμενη βουλή

Σε σχέση με τον ρόλο του κόμματος στη νέα βουλή, επισημαίνονται 3 πολιτικοί στόχοι με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του σε ισχυρή πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης: α) Εκπροσώπηση των προοδευτικών, δημοκρατικών πολιτών και άσκηση αξιόπιστης αντιπολίτευσης με θεσμικό λόγο. β) Πρωταγωνιστικός ρόλος σε όλες τις μάχες που θα δοθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός νέου βιώσιμου, ανθεκτικού μοντέλου παραγωγής. γ) Ρόλος αναχώματος απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζιστικών μορφωμάτων.