Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ναι με επιφυλάξεις για τη ψήφο των ομογενών

ΠΑΣΟΚ: Ναι με επιφυλάξεις για τη ψήφο των ομογενών Φωτογραφία: INTIME NEWS
Σε θετική στάση στο νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αν και την Χαριλάου Τρικούπη διατηρούνται ισχυρές επιφυλάξεις σε σχέση με το κατά πόσο θα επιλύονται τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί στις τελευταίες εκλογές.

Κατά την ενημέρωση που είχαν οι Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής με την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, στο ΠΑΣΟΚ δεν πήραν τις απαντήσεις που ζητούσαν για συγκεκριμένα ζητήματα που είχαν λειτουργήσει ανασταλτικά στη συμμετοχή των ομογενών.

Αντιθέτως, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι αυτά «θα τα δούμε εν καιρώ». Ωστόσο, δεδομένου ότι η Χαριλάου Τρικούπη είχε ξεαθαρίσει από τη ψήφιση του προηγούμενου νόμου ότι απαιτούνται αλλαγές, θα στηρίξει αυτές που φέρνει η κυβέρνηση και θα επιφυλαχθεί να επαναφέρει το θέμα σε μεταγενέστερο χρόνο. Βεβαίως, η καταρχήν θετική στάση του κόμματος δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική του Ομάδας.

Δεν επιλύονται οι παθογένειες

Οι συγκεκριμένες παθογένειες που προτείνουν από το ΠΑΣΟΚ ότι θα πρέπει να θεραπευτούν είναι αρκετές. Μεταξύ αυτών η μικρή γεωγραφική κάλυψη των εκλογών κέντρων ανά την υφήλιο με τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Επίσης, η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι θα πρέπει να επικαιροποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι (αυτή τη στιγμή σε αυτούς περιέχονται όλοι όσοι έχουν ελληνικό διαβατήριο) προκειμένου να γνωρίζουμε το πλήθος των ομογενών που πραγματικά είναι η δεξαμενή που πρέπει να καλυφθεί η συμμετοχή της στην κάλπη.

Απρονοησία της κυβέρνησης για τα ακτοπλοϊκά

Σε ότι αφορά το ζήτημα των αυξημένων τιμών στις ακτοπλοϊκές επιβατικές μεταφορές και του καθυστερημένου ενδιαφέροντος που έδειξε η κυβέρνηση, από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι πια το μεγαλύτερο μέρος του κοινού έχει κλείσει τα εισιτήρια του και επιπλέον δεν υπάρχουν ούτε κενές θέσεις στα πλοία. Σε αυτή τη βάση Δημήτρης Μάντζος κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «απρονοησία, αφού δεν το είδε αυτό να έρχεται και δεν το πρόλαβε» και για «αδυναμία ελέγχων στην αγορά».

«Είναι η πολλοστή φορά που βλέπουμε μία σύσκεψη με εντολή Μητσοτάκη για ένα ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να έχει προληφθεί», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει θέσει το θέμα εδώ και έναν χρόνο.