Πολιτική

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες» προειδοποιεί ο Μητσοτάκης για τις φωτιές

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες» προειδοποιεί ο Μητσοτάκης για τις φωτιές Φωτογραφία: Eurokinissi
Όσον αφορά την τρέχουσα διαχείριση των πυρκαγιών ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ήταν οργανωμένες και αποτελεσματικές.

"Οι επόμενες ημέρες, σήμερα, αύριο, την Πέμπτη θα είναι δύσκολες, όλοι παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή", τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο η συνεδρίαση του οποίου ξεκίνησε στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με ατζέντα η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον προγραμματισμό προσλήψεων 2024, οι οποίες θα ξεπεράσουν- όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης- τις 16.000, με προτεραιότητα την Υγεία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η μάχη με τις πυρκαγιές θα είναι πάντα δύσκολη γιατί βιώνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, επισήμανε ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολο καλοκαίρι και ανέδειξε ιδιαίτερα την σημασία του συντονισμού, αλλά και των δράσεων πρόληψης που θα βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.

Όσον αφορά την τρέχουσα διαχείριση των πυρκαγιών ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ήταν οργανωμένες και αποτελεσματικές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναμενόμενη υπερψήφιση, απόψε, του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, καθώς και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο και επέμεινε ιδιαίτερα στις αυξήσεις που θα δοθούν στους δημοσίους υπαλλήλους, τόσο οριζόντια για όλους όσο και στοχευμένα σε υπαλλήλους με παιδιά και σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε όμως και μήνυμα εντατικοποίησης των ελέγχων για την προστασία τόσο των καταναλωτών όσο και των εργαζομένων καθιστώντας σαφές ότι "θα είμαστε αμείλικτοι σε κάθε παραπλάνηση των καταναλωτών", καθώς και ότι "δεν θα σπεκουλάρουν κάποιοι πάνω σε μία παγκόσμια κρίση πληθωρισμού".

"Η παραβίαση των όρων προστασίας των εργαζομένων θα επιφέρει πολύ σημαντικά πρόστιμα. Η Πολιτεία ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων", πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή της απαγόρευσης της εργασίας κατά τις ώρες του καύσωνα.