Πολιτική

Ο Αυγενάκης «βλέπει» εξαιρετικό συντονισμό και διαχειρίσιμη εικόνα στη Θεσσαλία

Ο Αυγενάκης «βλέπει» εξαιρετικό συντονισμό και διαχειρίσιμη εικόνα στη Θεσσαλία
Για τα προβλήματα στη Θεσσαλία μετά την καταστροφική κακοκαιρία Daniel μίλησε το πρωί της Πέμπτης (14/9) ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος απ' ότι φαίνεται θεωρεί ότι υπάρχει «εξαιρετικός συντονισμός μεταξύ όλων των δυνάμεων» και «διαχειρίσιμη εικόνα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι απαιτείται χρόνος και επανέλαβε ότι τον Οκτώβριο θα δοθεί η προκαταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι σιγά σιγά αποκαθίσταται η επαφή, η πρόσβαση σε όλα τα χωριά. Έχουμε καλύτερη επικοινωνία μεταξύ οικισμών, έχουμε ζητήματα και με την διανομή των ζωοτροφών, αλλά εξελίσσεται με τη βοήθεια του στρατού και τους ευχαριστούμε. Έχουμε κάποια θεματάκια με το νερό. Πλέον η εικόνα είναι διαχειρίσιμη».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε λόγο και για εξαιρετικό συντονισμό μεταξύ όλων των δυνάμεων που επιχειρούν στην Θεσσαλία, αν και έχει περάσει μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του φαινομένου, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι να είναι τεράστια.

«Έχουμε επαφή, εικόνα, επικοινωνία με όλους τους οικισμούς σε όλους τους νομούς. Υπάρχει ένας εξαιρετικός συντονισμός μεταξύ όλων των δυνάμεων που επιχειρούν στις περιοχές και του συντονιστικού. Όλα είναι σε ένα καλύτερο δρόμο, σίγουρα όμως θα πάρει χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Κακά τα ψέματα, ήταν βαρύ το χτύπημα και πολλοί δεν το περίμεναν. Ο αιφνιδιασμός είναι ο χειρότερος εχθρός μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με το ζήτημα με τα νεκρά ζώα, τόνισε ότι αρμόδια για να τα συλλέξει είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους.

«Η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή εξαιρετικά έντονη και κάποιοι δεν έχουν βρει ακόμα τον βηματισμό τους. Αλλά εδώ είμαστε με τη βοήθεια όλων να τα καταφέρουμε και με τους μικρότερους δημάρχους, οι οποίοι έχουν τέτοια ζητήματα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι από το απόγευμα της Τετάρτης λειτουργεί και η ΒΙΠΕ Λάρισας, οπότε και εκεί προχωράει η καύση. Είναι μεγάλη μονάδα. Μπορεί να εξυπηρετήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αυτή την προσπάθεια της καύσης των νεκρών ζώων, οπότε είμαστε σαφώς περισσότερο ήρεμοι, αλλά δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας».