Πολιτική

Ερωτηματικά για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Πώς συντονίστηκαν κρατικές υπηρεσίες με το Predator

Ερωτηματικά για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Πώς συντονίστηκαν κρατικές υπηρεσίες με το Predator Φωτογραφία: PEXELS
Νέα τεράστια ερωτηματικά δημιουργούνται για το σκάνδαλο των υποκλοπών, κι αυτό γιατί φαίνεται ότι υπήρξε κέντρο συντονισμού μεταξύ των χειριστών του Predator και της ΕΥΠ. Τα νέα στοιχεία θα καθορίσουν την δικαστική έρευνα.

Σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών μέχρι τώρα είχε διαπιστωθεί πως υπήρχαν δεκάδες στόχοι του Predator.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και το mega, είχε διαπιστωθεί πως παρακολουθούνται περίπου 100 άτομα και πως είχαν σταλεί παραπλανητικά links σε κινητά τηλέφωνα που θα οδηγούσαν στη «μόλυνσή» τους με το λογισμικό-υποκλοπέα που στη συνεχεία θα μετέφερε όλα τα δεδομένα από τις συσκευές.

Αυτό που αποκαλύπτει τον κοινό συντονισμό της ΕΥΠ και Predator είναι το γεγονός πως σε κάποιους κατόχους κινητών είχαν σταλεί sms για επιβεβαίωση εμβολιασμού ώστε στη συνέχεια να «μολυνθεί» το κινητό τους.

Η έρευνα από τη Αρχή Προστασίας Δεδομένων σε επτά από αυτά τα κινητά έδειξε πως τα ίδια άτομα λίγη ώρα πριν δεχτούν αυτά τα παραπλανητικά sms, είχαν δεχτεί μηνύματα από κρατικές υπηρεσίες για να ακολουθήσουν τη διαδικασία εμβολιασμού.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς συντονίστηκαν οι κρατικές υπηρεσίες με το παράνομο λογισμικό.

Η έρευνα που διεξήχθη έδειξε πως τα συγκεκριμένα κινητά παρακολουθούνταν πιο πριν ή ταυτόχρονα από την ΕΥΠ.

Η ΕΥΠ ενημέρωνε τις διαδικασίες του Predator πως ο συγκεκριμένος χρήστης έχει υποβάλλει αίτημα για να εμβολιαστεί και έτσι στέλνονταν τα παραπλανητικά links.