Πολιτική

Ραντεβού Μητσοτάκη-Δούκα στις 16 Νοεμβρίου στη σκιά της κόντρας για το σταθμό Μετρό στα Εξάρχεια

Ραντεβού Μητσοτάκη-Δούκα στις 16 Νοεμβρίου στη σκιά της κόντρας για το σταθμό Μετρό στα Εξάρχεια Φωτογραφία: EUROKINISSI
Στην σκιά της κόντρας της κυβέρνησης με τον Κώστα Δούκα, για το μετρό στα Εξάρχεια θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού των δύο ανδρών κλείστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης είχε υποστηρίξει πως η θέση του κ. Χάρη Δούκα για το μετρό στα Εξάρχεια «δεν συνάδει με την αρχική του δήλωση περί συνεργασίας σε κεντρικά ζητήματα».

Παράλληλα είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση έχει καθήκον να συνεργαστεί με κάθε εκλεγμένο τοπικό άρχοντα, σημειώνοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν κάποιες πρώτες κινήσεις οι οποίες μας κάνουν να μην είμαστε και πολύ αισιόδοξοι για κάποια ζητήματα, όπως αυτό του μετρό». Της δήλωσης Μαρινάκη ερίχε προηγηθεί η ανάρτηση του υπουργού Εργασία Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είχε αναφέρει ότι οι Αθηναίοι «θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ» για την επιλογή Δούκα.

Συνεργάτες του νέου δημάρχου Αθηναίων καταλόγισαν προσπάθεια διαστρέβλωσης και αφού επισήμαναν ότι «θέλουμε και μετρό και δέντρα», υπογράμμισαν πως οι στοχευμένες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον του κ. Δούκα και μάλιστα πριν εκείνος αναλάβει τα καθήκοντά του , εγείρουν σοβαρά ερωτήματα.