Πολιτική

Τροπολογία εναντίον Κασσελάκη στην ΚΕ από την «φρουρά» του Αλέξη Τσίπρα

Τροπολογία εναντίον Κασσελάκη στην ΚΕ από την «φρουρά» του Αλέξη Τσίπρα
Τροπολογία αποδοκιμασίας του Στέφανου Κασσελάκη για την πολωτική ομιλία του στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπή και για την πρόταση του για διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα των διαγραφών, κατέθεσαν πριν από λίγο οι Όλγα Γεροβασιλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαροπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω στελέχη ζητούν να προστεθεί στο κείμενο απόφασης που θα ψηφιστεί σήμερα κατά το κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής δύο παράγραφοι που φωτογραφίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (πέρα από τις επίσης αποδοκιμαστικές αναφορές για τα 4 στελέχη που έχει ζητηθεί η διαγραφή τους από την Επιτροπή Δεοντολογίας):

«1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος».

Με αυτή την παράγραφο ουσιαστικά αποδοκιμάζεται η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη κατά την έναρξη της ΚΕ και αυτά που είπε για όσους λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα του Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

«2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».

Με τη δεύτερη παράγραφο επιχειρούν να ακυρώσουν εμπράκτως (σε επίπεδο απόφασης της ΚΕ) όσα έχει πει την στο διάγγελμα του τη Παρασκευή και στην ομιλία του χθες ο κύριος Κασσελάκης σχετικά με την πρόθεση του για διενέργεια δημοψηφίσματος για διαγραφές των 4 στελεχών (Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα).