Πολιτική

Παρουσίαση νέου κόμματος… με εκπλήξεις

Παρουσίαση νέου κόμματος… με εκπλήξεις
Στην επίσημη παρουσίαση της νέας Κοινοβουλευτική Ομάδας, η οποία θα αποτελέσει και το πρόπλασμα νέου κόμματος, προχωρούν σήμερα το απόγευμα (19:00) οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά την επιβεβαίωση των διαρροών ότι ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι ο επικεφαλής της, μέχρι και σήμερα το πρωί συνεχίζονταν η άκρα μυστικότητα για το όνομα της.

Το brainstorming για το όνομα

Τα μόνα που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι ο τίτλος επιδιώκεται να μην ξεπερνά τις 2-3 λέξεις, να κυριαρχεί η λέξη «Αριστερά» και ότι τα στελέχη του νέου κόμματος ήθελαν να μην αποκαλυφθεί το όνομα έως την εκδήλωση στο Σεράφειο σήμερα το απόγευμα. Το τελευταίο, μάλιστα, θεωρείται τόσο σημαντικό, που η διαρροή του «Αριστερά Μπροστά» την Παρασκευή το βράδυ, το οποίο ήταν το φαβορί, θεωρήθηκε ότι έχει κάψει τη συγκεκριμένη ιδέα και ξανάρχισε από την αρχή η αναζήτηση. Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα «Αριστερά Μπροστά», «Μαζί Αριστερά», «Νέα Αριστερά», «Αριστερή Συμμαχία», «Κοκκινοπράσινη Συμμαχία» είναι κάποιες ιδέες που φαίνεται να έχουν συζητηθεί σοβαρά.

Παρουσίες άλλων προσώπων

Πάντως, πέρα του ονόματος με ενδιαφέρον αναμένονται στην εκδήλωση και οι οποίες παρουσίες προσώπων που δεν προέρχονται από την Κουμουνδούρου, όπως του κοσμήτορα της Παντείου, Δημήτρη Χριστόπολου. Δεν αποκλείεται, δε, να λάβουν και τον λόγο μαζί με τους Αλέξη Χαρίτση, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου.

Συντονιστικό παρά τη διαρροή

Επιπλέον, σημαντικό γεγονός για τη συνέχεια του εγχειρήματος είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά η διαδικασία ενοποίησης των δύο ομάδων που θα συγκροτήσουν το νέο κόμμα, δηλαδή των «6+6» και της «Ομπρέλας». Μάλιστα, αυτή η πορεία δεν ανακόπηκε παρά τον εκνευρισμό που δημιούργησε η διαρροή του «Αριστερά Μπροστά», πιθανότατα από στελέχη της «Ομπρέλας», καθώς αυτή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού της, στο οποίο έγινε ενημέρωση για την ιδέα – φαβορί.

Συνεδριάσεις σε όλη την περιφέρεια

Στην κατεύθυνση της ενοποίησης, λοιπόν, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί προσωρινό ενιαίο συντονιστικό, κατά πληροφορίες 15 ατόμων, αλλά και να αρχίσουν συνελεύσεις σε όλα τα επίπεδα οργανώσεων (Οργανώσεις Μελών, Νομαρχιακές, Περιφερειακές κτλ) και σε όλη την Ελλάδα.