Πολιτική

Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία του εφέτη Λάρισα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία του εφέτη Λάρισα για το δυστύχημα στα Τέμπη
Στη Βουλή έφτασε μέρος της δικογραφίας για το δυστύχημα των Τεμπών και έτσι από αύριο τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, όχι όλοι οι βουλευτές, θα μπορούν να την εξετάσουν.

Τα μέλη της επιτροπής θα μπορούν να μελετήσουν την δικογραφία, δεν θα μπορούν όμως ούτε να βγάλουν φωτογραφίες, είτε αντίγραφο. Θα μπορούν να εξετάσουν τη δικογραφία, να μελετήσουν μεταξύ άλλων τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων και το αποδεικτικό υλικό.

Το βούλευμα του συμβουλίου εφετών Λάρισας, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία και το οποίο άναψε το πράσινο φως για να χορηγηθεί μεγάλο μέρος της δικογραφίας στη Βουλή, εκδόθηκε στις 22 του Μήνα την περασμένη Πέμπτη. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι χρειάστηκαν 6 μέρες για να φτάσουν τα έγγραφα στη Βουλή.

dikogr

Η προθεσμία για την κατάθεση των πορισμάτων λήγει στις 8 Μαρτίου. Αν και χθες στην ανακοίνωση του το προεδρείο άφηνε να εννοηθεί ότι δεν θα δοθεί παράταση, σήμερα κύκλοι της πλειοψηφίας αφήνουν ανοιχτό να παραταθούν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής, αποκλείοντας ωστόσο να γίνει έξτρα συνεδρίαση, όπως αιτείται το ΚΚΕ.

Στο μήνυμα που έλαβαν οι βουλευτές από το προεδρείο, αναφέρονται τα εξής:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024, η Γραμματεία της Επιτροπής παρέλαβε το υπ’αριθμ. πρωτ. 48/22.02.2024 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, με το οποίο διαβιβάσθηκαν σε ψηφιακή μορφή:
1) μηνυτήριες αναφορές,
2) εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων,
3) πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών,
4) πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και πρωτοκολλήθηκε (αρ. πρωτ. 131/28.02.2024) ως εισερχόμενο έγγραφο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Με νεότερο ηλεκτρονικό μήνυμα θα ενημερωθείτε σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και τον ακριβή χρόνο στον οποίο θα είναι στη διάθεσή σας προς ανάγνωση».