Πολιτική

Μαίνεται ο «πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τα αστακοκάραβα και τις εταιρείες Κασσελάκη

Μαίνεται ο «πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τα αστακοκάραβα και τις εταιρείες Κασσελάκη Φωτογραφία: eurokinissi
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω ανάρτησής του στα social media έσπευσε να υποστηρίξει -απαντώντας στην σχετική αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος- πως έχει αποχωρήσει από την συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα από τις 10 Μαρτίου του 2023.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών», ανέφερε σε βίντεό του ο κ. Κασσελάκης.

Στο ζήτημα επανήλθε η ΝΔ, με πηγές της Πειραιώς να σημειώνουν ότι «οι παλινωδίες του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό, έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας».

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι «1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: “Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση”. «Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: “Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023”» προσθέτουν.

Καταλήγοντας διερωτώνται: «Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Μαρινάκης: Να απαντήσει ο Στέφανος Κασσελάκης σε πόσες εταιρείες είναι μέτοχος κι αν είναι ακόμη

Νωρίτερα στο ζήτημα είχε αναφερθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο οποίος κατηγόρησε μάλιστα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν.

Μάλιστα, ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον του πρωθυπουργού επισημαίνοντας: «Λέει και πράγματα ανυπόστατα περί off shore. Από το κεφάλι του τα βγάζει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα κι αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία όπου αυτός δεν είναι».