Πολιτική

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: «Όχι» σε χαλαρότητα και αδιαφορία

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: «Όχι» σε χαλαρότητα και αδιαφορία Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Το μήνυμα ότι «δεν είναι ώρα, ούτε για παράπονα, ούτε για άστοχες διαφοροποιήσεις, ούτε για κριτική σε επιμέρους θέματα», εξέπεμψε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ρόδο, την οποία επισκέφθηκε, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος.

«Εγώ είμαι ο πρώτος ο οποίος αναγνωρίζω ότι δεν μετατράπηκε η Ελλάδα σε παράδεισο από τη μία στιγμή στην άλλη, ούτε έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Αντίθετα, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας. Αλλά επειδή οι Έλληνες μας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, είμαι σίγουρος ότι αυτή την εμπιστοσύνη τους θα την ανανεώσουν στην κάλπη του Ιουνίου του 2024», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης «περιμένουν στη γωνία ένα ενδεχόμενο στραβοπάτημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης της βάσης του κόμματος για να «πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και κυρίως να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι αυτό το οποίο θα συμβεί στις ευρωεκλογές έχει μεγάλη σημασία για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και για την ένταση με την οποία θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το δικό μας μεταρρυθμιστικό έργο», όπως είπε.

kyriakos mitsotakis1

«Θέλω να σας κάνω μία έκκληση: δύο μήνες ακριβώς πριν από τις ευρωεκλογές, θέλω να σας ζητήσω να μην αντιμετωπίσουμε αυτή την κάλπη με καμία χαλαρότητα και με καμία αδιαφορία. Να κινητοποιηθούμε, να μιλήσουμε στους συμπολίτες μας για τη σημασία των εκλογών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει στην Ευρώπη να μπορέσει να διεκδικήσει προς όφελός σας αυτά τα οποία μπορούμε να πετύχουμε και τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά θα έχουμε και εμείς στη συνέχιση του δικού μας μεταρρυθμιστικού έργου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου και στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας στην Ευρώπη που αφορούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανταγωνιστικότητα, με τους αγρότες και με την κοινή αμυντική πολιτική.

Όπως είπε, «είναι πιθανόν την επόμενη μέρα να έχουμε στη διάθεσή μας ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε την αμυντική μας βιομηχανία. Και το ερώτημα είναι: ποιος θα μπορέσει να διαπραγματευτεί προς όφελος των Ελλήνων στην Ευρώπη ό,τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα; Αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα στο οποίο θα κληθούμε να απαντήσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου».

Για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «στείρα» την κριτική της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παρουσιάζουν μια εικόνα μιας χώρας η οποία υπάρχει μόνο στο δικό τους το μυαλό».

kyriakos mitsotakis2

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα προσδιορίζοντας ως πρώτο αυτό της ακρίβειας που, όπως ανέφερε, «το παλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε, με ελέγχους, με πρόστιμα, με παρεμβάσεις στην ίδια τη λειτουργία της αγοράς, αλλά πρωτίστως παλεύουμε την ακρίβεια με διαρκείς και μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις».

Με αφορμή εξάλλου την έναρξη της τουριστικής ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε προς τους εργοδότες ότι απαιτεί «να φροντίζουν τους εργαζόμενούς τους και να τηρούν απαρέγκλιτα την εργασιακή νομοθεσία».

«Δεν θέλω να φτάσουμε στο σημείο να αναγκαζόμαστε να επιβάλουμε πολύ υψηλά πρόστιμα σε εργοδότες, οι οποίοι δεν μεταχειρίζονται τους εργαζόμενούς τους όπως πρέπει κι όπως οφείλουν έναντι του νόμου» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε μήνυμα και σε σχέση με την προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την Τουρκία λέγοντας ότι «γίνεται χωρίς εκπτώσεις στην κυριαρχία και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».