Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Ακρίτα σε Μενδώνη: Με μηνύσεις προειδοποιεί η Υπ. Πολιτισμού

Σφοδρή επίθεση Ακρίτα σε Μενδώνη: Με μηνύσεις προειδοποιεί η Υπ. Πολιτισμού
Η Ελενα Ακρίτα κατηγόρησε την υπουργό Πολιτισμού ότι «δεν ξέρει τι σημαίνει πολιτισμός και απόδειξη αυτού είναι η συμπεριφορά της με τον Δημήτρη Λιγνάδη».

Άγρια κόντρα στη Βουλή μεταξύ της Έλενας Ακρίτα και της Λίνας Μενδώνη, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία προειδοποίησε με μηνύσεις.

Η Έλενα Ακρίτα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολισμού για το ελληνόφωνο τραγούδι, εκτίμησε πως «πρώτα θα φύγει ο κ. Μητσοτάκη και μετά η κ. Μενδώνη γιατί τα κυκλώματα εξουσίας και οι κάθε είδους ευεργέτες μπορούν φευ να εξασφαλίζουν την μακροημέρευση κάθε είδους εξυπηρετικής κυβέρνησης».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την υπουργό Πολιτισμού ότι «δεν ξέρει τι σημαίνει πολιτισμός και απόδειξη αυτού είναι η συμπεριφορά της με τον Δημήτρη Λιγνάδη, όταν είχε υποστηρίξει πως την εξαπάτησε με την υποκριτική του τέχνη».

«Δεν νομίζω ότι αξίζει κανείς να απαντά στην κ. Ακρίτα. Ακούσαμε και άλλες αναφορές που οδηγούν σε άλλους είδους ακροατήρια», απάντησε παίρνοντας το λόγο η υπουργός Πολιτισμού, αφήνοντας παράλληλα σπόντα πως τα όσα ανέφερε η βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μηνύσαμε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Ακρίτα ενοχλούνται για το έργο που γίνεται στο υπουργείο Πολιτισμού επί μια πενταετία και είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στο χώρο του Πολιτισμού», πρόσθεσε η κ. Μενδώνη, προσθέτοντας.
Πυρά για τον αποκλεισμό των αρχαιολόγων

Η Έλενα Ακρίτα εξαπέλυσε πυρά και για τον αποκλεισμό των αρχαιολόγων από την ακρόαση των φορέων στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, λέγοντας πως η υπουργός Πολιτισμού έχει μένος και συμπλέγματα εναντίον των αρχαιολόγων.

Μάλιστα, αναφερόμενη στις καταγγελίες της Καλλιόπης Βέττα και της Σίας Αναγνωστοπούλου, πως η κ. Μενδώνη έστελνε μηνύματα στον πρόεδρο της Επιτροπή Χρήστο Κέλλα για να αποκλείσει τον Σύλλογο Αρχαιολόγων, η κ. Ακρίτα έκανε λόγο για εξωθεσμική σκευωρία που τροφοδοτήθηκε από το «μίσος της κ. Μενδώνη για τους αρχαιολόγους».
«Μιλάτε για μένος και συμπλέγματα εσείς; Το ποιος έχει συμπλέγματα είναι φανερό από τις πράξεις, το έργο και την δημόσια τοποθέτηση του καθενός. Ευτυχώς που υπάρχει η ιστορία η οποία θα κρίνει και θα ξεχωρίσει τους αγαθούς από τους φαύλους», ήταν η απάντηση της κ. Μενδώνη.