Πολιτική

Ο φόβος Μητσοτάκη για γενίκευση των επεισοδίων στους ναούς και το ραντεβού με Ιερώνυμο

Ο φόβος Μητσοτάκη για γενίκευση των επεισοδίων στους ναούς και το ραντεβού με Ιερώνυμο
Ο κομβικός ρόλος του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

Έχει έντονο παρασκήνιο το κλείσιμο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κκ. Ιερώνυμο, όπως πληροφορήθηκε η στήλη αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός όχι απλώς θορυβήθηκε από τα κρούσματα στους ναούς προς υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ το Σαββατοκύριακο, αλλά και ανησύχησε ότι αυτά ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν! Πολύ περισσότερο που οι εορτές του Πάσχα, που ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων και συνεχίζονται με τη Μεγάλη Εβδομάδα, τον Επιτάφιο και την Ανάσταση, μεγεθύνουν με τη συχνότητά τους τον κίνδυνο για νέες επιθέσεις ιεραρχών και φανατικών πιστών κατά μελών της κυβέρνησης και «γαλάζιων» βουλευτών και στελεχών. Πολύ περισσότερο που και το πρωθυπουργικό ζεύγος θα συμμετείχε σε κάποιους από τους εορτασμούς αυτούς.

Καθοριστικό ρόλο για την προσέγγιση πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου έπαιξε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κκ Ιερώνυμο και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Περισσότερο παρασκήνιο προσεχώς!

ΥΓ: Η επίσκεψη πρωθυπουργού- Αρχιεπισκόπου στην Θήβα την Κυριακή περιορίζει αισθητά, αλλά δεν μηδενίζει τον κίνδυνο νέων επεισοδίων στους ναούς.