Πολιτική

Καταγγελία για κατ’ επάγγελμα επαίτες με σπίτι στα προάστια

Καταγγελία για κατ’ επάγγελμα επαίτες με σπίτι στα προάστια
Σε μια απίθανη καταγγελία προχώρησε στη Βουλή η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, Ιωάννα Γεννηματά, καθώς έκανε γνωστό ότι υπάρχει κόσμος με δικό του σπίτι στα προάστια ο οποίος βγάζει «μεροκάματο» επαιτώντας στο κέντρο της πόλης.

Η κ. Γεννηματά κατά την ακρόαση των φορέων στο νομοσχέδιο Ζαχαράκη για την αστεγία, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει το ποιοι ορίζονται ως άστεγοι για να φιλοξενηθούν στα κέντρα φιλοξενίας.

«Έχουμε 700 άστεγους στην Αθήνα. Να ξεχωρίσουμε την επαιτεία. Δεν είναι όλοι άστεγοι. Έχουν ωραιότατα σπίτια. Έρχονται εδώ στο κέντρο και επαιτούν, βγάζουν το μεροκάματο και μετά γυρίζουν στα ωραία τους σπίτια στα προάστια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε παράλληλα πως δεν είναι δυνατόν τα νοσοκομεία να στέλνουν στις δομές κόσμο που χρήζει νοσηλευτικής βοήθειας. «Δεν μπορεί να αφήνουν στο πεζοδρόμιο έξω από τη δομή την κυρία με τον καθετήρα. Δεν έχω νοσοκόμους, ούτε καν καθετήρες. Ξαναπαίρνουμε το ΕΚΑΒ και τους πηγαίνουν σε άλλο νοσοκομείο. Χρειάζεται σύμπραξη με την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Υγείας προκειμένου να λυθεί το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά.