Πολιτική

Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Το μπόνους θα λάβουν όσοι πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν τεθεί

Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους και τμήματα που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

«Η αξιολόγηση, αποδεικνύουμε ότι έχει πρωτίστως κι έναν χαρακτήρα ενθαρρυντικό και δημιουργικό και σκοπός μας είναι πάντα να μπορούμε να επιβραβεύουμε εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που όχι απλά πετυχαίνουν, αλλά συχνά ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια επεσήμανε ότι προχωρά κανονικά η διαδικασία ανάδειξης νέων διοικήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη, τόνισε: «Αύριο το σημαντικό νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Μια αλλαγή που καθυστέρησε εδώ και 150 χρόνια. Αυτή τη μεγάλη τομή προωθούμε ώστε να επιταχυνθεί ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης έως και κατά 30% μέχρι το 2027».

«Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νέο σχέδιο νόμου που εισηγείται ο αρμόδιος υπουργός με ρυθμίσεις που αφορούν πλέον το Συμβούλιο της Επικρατείας, εκεί που η ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων έχει και άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στην πρόοδο των μεγάλων έργων, στην προσέλκυση επενδύσεων, προϋποθέσεις απαραίτητες για να μείνει η οικονομία σε τροχιά σημαντική ανάπτυξης αλλά και να θωρακιστεί το κράτος δικαίου», τόνισε.

Το νέο πλαίσιο θέτει αυστηρές προϋποθέσεις, περιορίζει τις αναβολές και αναθέτει συγκριμένες υποθέσεις σε συγκεκριμένους δικαστές ώστε να διευκολύνεται η ευθύνη, ο έλεγχος και η λογοδοσία, πρόσθεσε.