Πολιτική

Κασσελάκης δίπορτο με Σπηλιωτόπουλο και Καισαριανή και στο ενδιάμεσο πρόταση νόμου για την ακρίβεια

Κασσελάκης δίπορτο με Σπηλιωτόπουλο και Καισαριανή και στο ενδιάμεσο πρόταση νόμου για την ακρίβεια
Μεταξύ των ανοιγμάτων στον χώρο του Κέντρου ή ακόμη και της Κεντροδεξιάς και των συμβολισμών μιας πρωτομαγιάτικης κατάθεσης στεφανιού στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ακροβατεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Eπιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο, από τη μία πλευρά τη συνέχιση του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τον περιορισμό των διαρροών της παλιάς αριστερόστροφης βάσης των ψηφοφόρων του.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου προσπαθεί να πείσει ότι διαθέτει τεχνοκρατικές απαντήσεις στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει στην βουλή πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στεφάνι στην κόκκινη Καισαριανή

Χθες το πρωί, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων επί γερμανικής κατοχής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν, ως γνωστό, κομμουνιστές. Η εν λόγω κίνηση έχει ως στόχο να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην αριστερή πλευρά των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος, μετά τις δηλώσεις του για το ΝΑΤΟ («ιερή αμυντική συμμαχία») και περί θρησκείας, καθώς και ορισμένες επιλογές προσώπων για το ευρωψηφοδέλτιο.

Με τον κεντροδεξιό Σπηλιωτόπουλο

Επίσης, αρκετή γκρίνια, ακόμη και μέσα στο Κασσελακικό στρατόπεδο, έχει δημιουργήσει η αποκάλυψη της συνεργασίας με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι από την Κουμουνδούρου ξεκαθαρίστηκε πως θα πρόκειται για εξωτερικό συνεργάτη που θα κάνει ποσοτικές αναλύσεις επί των δημοσκοπήσεων και δεν θα συμμετέχει στην παραγωγή επικοινωνιακής πολιτικής.

Πρόταση νόμου για την ακρίβεια

Σε ότι αφορά την πρόταση νόμου που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια, περιλαμβάνει ένα πλαίσιο μέτρων, το οποίο από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι μπορεί να εξισορροπήσει την έλλειψη ουσιαστικού ελέγχου και την κυβερνητική πολιτική αύξησης των δημοσίων εσόδων από τον ΦΠΑ και τους υψηλότατους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, καθώς και την ανυπαρξία ρυθμιστικού πλαισίου του ιδιωτικού χρέους.

Συνεχίζονται οι περιοδείες

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις δημόσιες περιοδείες του και την «αδιαμεσολάβητη» επαφή με τους πολίτες, που ουσιαστικά δεν θα σταματήσουν ούτε τις μέρες του Πάσχα και οι οποίες θεωρούνται από το επιτελείο του ότι αποτελούν το δυνατό του ατού. Σήμερα το πρωί, λοιπόν, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφτεί τη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα, όπου τη μεγάλη Παρασκευή θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς και την Κυριακή του Πάσχα θα βρεθεί στον Ναυτικό Σταθμό του νησιού.