Πολιτική

Γεραπετριτης: Δεν είχα καμία συμμετοχή στη Συμφωνία των Πρεσπών

Γεραπετριτης: Δεν είχα καμία συμμετοχή στη Συμφωνία των Πρεσπών
Σε νέα διάψευση δημοσιεύματος που αναφέρει πως συμμετείχε στη σύνταξη του κειμένου της Συμφωνίας των Πρεσπών, προχώρησε σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για ντροπιαστικό και χυδαίο δημοσιεύμα που εκπορεύεται από μισαλλόδοξο εθνικισμό.

«Δεν είχα καμμία συμμετοχή και δεν θα μπορούσα να έχω, γιατί διαφωνώ θεμελιωδώς με την Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, προσθέτοντας πως η συμφωνία είχε εξαρχής τεράστια προβλήματα, ωστόσο οφείλουμε να τη σεβόμαστε καθώς αποτελεί διεθνές δίκαιο.

Αναφορικά με τις προκλήσεις των Σκοπίων, ο υπουργός εξωτερικών επισήμανε πως η κυβέρνηση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, ενεργοποιώντας άμεσα την αντίδραση των ευρωπαϊκών θεσμών, του ΝΑΤΟ και μεγάλων χωρών, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα παρατηρεί από κοντά τις εξελίξεις και δεν θα αφήσει αναπάντητες οποιεσδήποτε κινήσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Ο υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικα, επαναλαμβάνοντας πως τα θαλάσσια πάρκα θα προχωρήσουν κανονικά, ενώ για την μετατροπή της Μονής σε τζαμί, εκτίμησε πως μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα, η τουρκική κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει τη στάση της.

Όσον αφορά για την ένταξη της «Γαλάζιας Πατρίδας» στα σχολικά βιβλία, ο κ. Γεραπετριτηση σημείωσε ότι δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα καθώς πρόκειται για μια πρόταση μέχρι στιγμής, αναφέροντας πως «θα πράξουμε τα δέοντα αν χρειαστεί για να μην υπάρξει αλλοίωση»