Πολιτική

«Πυρά» Φίλη στην κυβέρνηση για τον «πολύτιμο συνεργάτη της» Φαμπρίς Λεζερί

«Πυρά» Φίλη στην κυβέρνηση για τον «πολύτιμο συνεργάτη της» Φαμπρίς Λεζερί
Ο Νίκος Φίλης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφαιρέσει το παράσημο που έχει δώσει η κυβέρνησή του στον ακροδεξιό Γάλλο υποψήφιο ευρωβουλευτή Φαμπρίς Λεζερί.

Ανακοίνωση για τον «πολύτιμο συνεργάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» Φαμπρίς Λεζερί εξέδωσε ο Νίκος Φίλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Όπως σημείωνει, «ο Φαμπρίς Λεζερί, επικεφαλής της συνοριακής υπηρεσίας Frontex της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2015 έως το 2022, όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί εν μέσω πειθαρχικής έρευνας που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και ένας από τους τέσσερις εκπροσώπους Τύπου του!

»Θυμίζουμε ότι ο Φαμπρίς Λεζερί υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εκλεκτός φίλος του τέως υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, αλλά και του αντιπρόεδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

»Ο κ. Μηταράκης μάλιστα τον είχε βραβεύσει για τις «άριστες» υπηρεσίες του συγκάλυψης και συμμετοχής στις παράνομες επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με έναν επικίνδυνο και ακραίο Eυρωπαίο αξιωματούχο που εφάρμοσε πρακτικές εκτός Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, τη στιγμή μάλιστα που ελέγχονταν γι’ αυτές.

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην περίπτωση Λεζερί απονέμοντάς του παράσημο- «Διαμνημόνευση Αξίας», διέσυρε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας όταν οι δημοκρατικές δυνάμεις του ευρωκοινοβουλίου ζητούσαν επίμονα απαντήσεις για τον εν λόγω κύριο και δικαιώθηκαν με την παραίτησή του.

»Καλούμε λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη και τον νυν υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη σε μία συμβολική κίνηση αφαίρεσης του βραβείου από τον ακροδεξιό και επικίνδυνο κ. Λεζερί.

»Είναι απαράδεκτο η χώρα μας να εμφανίζεται μέσω της συγκεκριμένης βράβευσης αρωγός στη δεύτερη καριέρα που φιλοδοξεί να έχει κ. Λεζερί, στην Ακροδεξιά πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου αυτή τη φορά.