Διεθνή

Debate με αμφιλεγόμενο νικητή και έκπληξη από την Τέιλορ Σουίφτ

Debate με αμφιλεγόμενο νικητή και έκπληξη από την Τέιλορ Σουίφτ Φωτογραφία: EPA/DEMETRIUS FREEMAN / POOL
Χωρίς ξεκάθαρο νικητή ολοκληρώθηκε το debate μεταξύ των αντιπάλων για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο μια ανάρτηση στο instagram έρχεται να κάνει τη διαφορά και να δώσει το προβάδισμα στη Χάρις.

Μπορεί λοιπόν το debate να μην είχε καθαρό νικητή, ωστόσο η κίνηση της Τέιλορ Σουίφτ αμέσως μετά το debate δίνει ώθηση στη Χάρις. Η Τέιλορ Σουίφτ με τα 284 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, στις προεδρικές εκλογές του 2020 είχε στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν. Τώρα ανέβασε στο Instagram μια ανάρτηση αμέσως μετά το debate όπου ξεκαθαρίζει ότι υποστηρίζει τη Χάρις στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου «ως άτεκνη ιδιοκτήτρια γάτας»..

Η αίσθηση που δόθηκε στους τηλεθεατές του deate που οργανώθηκε από το δίκτυο ABC, είναι ότι σε αντίθεση με εκείνο μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών είχε μια δυναμική αντίπαλο, που προσπάθησε να τον στριμώξει σε πολλές περιπτώσεις και τον έφτασε στα όριά του κάποιες φορές, στον βαθμό που εκείνος κάποια στιγμή έβγαλε ένα στοιχείο του εαυτού του λέγοντάς της «τώρα μιλάω εγώ» και προσθέτοντας, «σου θυμίζει κάτι;»

Η Κάμαλα Χάρις επιχείρησε να αναδείξει τις αμφιλεγόμενες θέσεις του αντιπάλου της σε θέματα όπως οι αμβλώσεις, και να υπενθυμίσει τις πολυάριθμες δικαστικές διώξεις σε βάρος του, προκαλώντας σε ορισμένα σημεία την οργή του τέως προέδρου.

Μετά το τέλος της τηλεμαχίας ο κ. Τραμπ ισχυρίστηκε πως αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που σημείωσε ποτέ σε τηλεμαχία, κατηγορώντας τους δυο συντονιστές του ABC ότι δεν φάνηκαν αμερόληπτοι, πως επέλεξαν πλευρά.

«Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο μου ντιμπέιτ (…) ακόμη περισσότερο διότι ήταν τρεις εναντίον ενός!», ανέφερε ο μεγιστάνας μέσω Truth Social, ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί προσωπικό του δημιούργημα, μετά την εκπομπή. Αυτή ήταν η έβδομη τηλεμαχία του είδους στην οποία πήρε μέρος.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος της εκστρατείας της Δημοκρατικής αντιπροέδρου δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης πως η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να αναμετρηθούν σε δεύτερη τηλεμαχία τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το CNN, η Κάμαλα Χάρις φάνηκε να έχει ένα σχέδιο να βγάλει τον Τραμπ από το παιχνίδι του και φάνηκε να το πετυχαίνει. Ανάμεσα σε άλλα δήλωσε ότι είναι περίγελος των ξένων ηγετών, τονίζοντας πως δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες εύχονται να γίνετε ξανά πρόεδρος διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορούν να σας χειραγωγήσουν κολακεύοντάς σας και κάνοντάς σας χάρες.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Χάρις για τις πολιτικές του προέδρου Τζο Μπάιντεν, κυρίως για την τεράστια κρίση που, όπως είπε, υπάρχει στα σύνορα ενώ επιδόθηκε σε μια σειρά ψευδείς πληροφορίες για να στηρίξει τις πολιτικές του θέσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κρίσιμου debate ο Τραμπ απηύθυνε έντονους χαρακτηρισμούς στη Δημοκρατική υποψήφια, με την Κάμαλα Χάρις συχνά να κάνει μορφασμούς και να γελάει στα λεγόμενα του αντιπάλου της.