Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε εργοτάξιο του οδικού άξονα Πατρών - Πύργου: «Εντυπωσιακή πρόοδος»

Ο Μητσοτάκης σε εργοτάξιο του οδικού άξονα Πατρών - Πύργου: «Εντυπωσιακή πρόοδος» Φωτογραφία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε εργοτάξιο στα Βραχνέικα Αχαΐας.

Για «εντυπωσιακή πρόοδο» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σε εργοτάξιο του οδικού άξονα Πατρών - Πύργου.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης εργοτάξιο στα Βραχνέικα Αχαΐας, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών 2024. «Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος σε σχέση με την προηγούμενη φορά», παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος και Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης των έργων, στα οποία απασχολούνται σήμερα περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τα έργα προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Ο νέος αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2025. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 295 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, ιδιωτικά κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης κατασκευάζονται αντιπλημμυρικά έργα και έργα ενίσχυσης γεφυρών και διαβάσεων. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην υφιστάμενη οδό Πατρών-Πύργου, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου οδικού άξονα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.