Πολιτική

Ο Κασσελάκης στοχεύει σε Μητσοτάκη, αποχή και Τσίπρα

eurokinissi eurokinissi
Με το τρίπτυχο «Πατριωτική συστράτευση, δημοκρατική συσπείρωση και μαζική συμμετοχή» και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα οξεία ρητορική, επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης να πείσει τα κοινά στα οποία απευθύνεται.

Δηλαδή νεότερες ηλικίες και όχι έντονα πολιτικοποιημένους πολίτες, να φτάσουν στις κάλπες, δεδομένου ότι το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην επηρεαστούν τα θετικά δείγματα στις δημοσκοπήσεις από την στρεβλωτική επίδραση της χαμηλής συμμετοχής.

Πέραν της αποχής, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου στοχεύει σε δύο πρόσωπα, τα οποία δεν είναι άλλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Τον πρώτο για να επιβεβαιώσει το αφήγημα του πως ο ίδιος είναι ο μεγάλος του αντίπαλος και τον δεύτερο για να ανεβάσει τη συσπείρωση των παλιών ψηφοφόρων του κόμματος του.

Ο Τσίπρας είναι η καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακτηριστικό της έμφασης που δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης στο να μείνουν πίσω τα τραύματα που έχει αφήσει η περίοδος του Συνεδρίου, είναι ότι αφιέρωσε την αρχή της ομιλίας του στο Σύνταγμα στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως ανέφερε για την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στη συγκέντρωση: «Τον πήρα τηλέφωνο να τον καλέσω στη σημερινή μας συγκέντρωση, και με αποστόμωσε: “Πώς είναι δυνατόν να λείπω;”». «Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακραία οξύτητα για Μητσοτάκη

Από τη μία πλευρά, λοιπόν, οι πολύ «ζεστές» αναφορές στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη οι οξύτατες επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την διακυβέρνηση του οποίου έκανε λόγο για «εκφυλισμό», «σκυφτή επιβίωση», «αδίστακτο σύστημα προπαγάνδας», «βαθύ κράτος», «οικονομικά πλοκάμια των λίγων, «ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία» και «καταρράκωση του τόσο βαθιά δημοκρατικού ενστίκτου του ελληνικού λαού, ώστε να τον φτάσει να μην αντιδρά, να αρκείται στο λίγο, να φιλάει το χέρι του ηγεμόνα που μοίρασε τα ψίχουλα».

Επιπλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε και σε σκληρούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ειρωνεία εναντίον του πρωθυπουργού: «τον Μαχάτμα Γκάντι της ελληνικής πολιτικής», «την οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της», «τον άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, μπήκε στην εθνική τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον».

Επιμένει στο πόθεν έσχες

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε, επανέρχοντας εκ νέου στο ζήτημα των πόθεν έσχες και υποστηρίζοντας ότι «κρατάει ο ίδιος κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα» δίνοντας τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων για το 2023. Επίσης, έκανε λόγο για προσωπική του «αμέλεια» σε σχέση με τη διατήρηση για λίγους μήνες της εταιρείας που είχε στις ΗΠΑ, επειδή δεν γνώριζε τον ελληνικό νόμο, την οποία όμως μεταβίβασε. Επιπλέον δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης να πληρώσει σχετικό πρόστιμο. «Δεν είμαστε όλοι λαμόγια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. (…) Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της μίζας, θα πληρώσω εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε

Σε εξίσου οξύ ύφος αναφέρθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη, δηλώνοντας: «Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά».

Τελευταία ευκαιρία οι ευρωεκλογές

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε αρκετά μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο ζήτημα της αποχής, επισημαίνοντας ότι για τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν εκλογές, «το ταχυδρομείο κλείνει». Παρομοίασε, δε, τις ευρωεκλογές ως την «τελευταία ευκαιρία» να ειπωθεί στον Μητσοτάκη: «Κοίτα λίγο κάτω, είμαστε κι εμείς εδώ. Ζει και ο ελληνικός λαός εδώ. Δεν ζεις μόνο εσύ, οι φίλοι σου και το κόμμα σου, το πιο πτωχευμένο - ζάμπλουτο κόμμα της Ευρώπης».