Πολιτική

Ο Κασσελάκης ψάχνει «ανατροπή» αντί αποχή

Ο Κασσελάκης ψάχνει «ανατροπή» αντί αποχή
Με βασική στόχευση να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η βασική διέξοδος έκφρασης της δυσαρέσκειας των πολιτών έναντι της κυβέρνησης οδεύει στις αυριανές εκλογές η Κουμουνδούρου, με την αισιοδοξία να περισσεύει στις τάξεις της Κουμουνδούρου, η οποία έχει θέσει ως βασικό αντίπαλο την αποχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναφερθεί στο θέμα της αποχής, τόσο στις τελευταίες ομιλίες του όσο και με επί τούτου μηνύματα στα social media, τα οποία απευθύνονται, άλλωστε, περισσότερο στο νεανικό κοινό, που έχει και τη μεγαλύτερη τάση μη συμμετοχής την κάλπη.

Δώστε μου μισή ώρα από τη ζωή σας

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους νέους ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από τις ευκαιρίες που τους δίνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να πάρουν τη ζωή του στα χέρια τους και να του δώσουν μισή ώρα την Κυριακή από τη ζωή τους. Επίσης, στην κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα προειδοποίησε ότι η αυριανή Κυριακή έχει χαρακτήρα «τελευταίας ευκαιρίας» προκειμένου να δοθεί το μήνυμα, «αλαζονεία τέλος», καθώς «μετά, το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια», δεδομένου ότι δεν προβλέπονται εκλογές.

«Ανατροπή» έναντι έλλειψης ενδιαφέροντος

Επιπλέον, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να πάει κόντρα κλίμα του χαμηλού ενδιαφέροντος και των χαμηλών προσδοκιών που καταγράφεται ανάμεσα στους πολίτες για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και να τους προσδώσει έναν αέρα κρίσιμης μάχης. Σε αυτή τη λογική ο πρόεδρος του κόμματος προσπαθεί να πείσει ότι μπορεί να μην παίζεται η πρώτη θέση, αλλά είναι δυνατόν το αποτέλεσμα να καταγραφεί ως το πρώτο βήμα μιας πορείας προς την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Τσίπρας, Παπανδρέου και Καραμανλής

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να πατήσει σε δύο βάρκες και να απευθυνθεί ταυτόχρονα στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε νεοεισερχόμενους. Από τη μία πλευρά, λοιπόν, δόθηκε έμφαση στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία Κασσελάκη στο Σύνταγμα και από την άλλη τις τελευταίες μέρες δεν έχουν λείψει οι αναφορές στους εμβληματικότερους ηγέτες της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς, δηλαδή τους Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνο Καραμανλή, για τον οποίον υπενθύμισε τη δήλωση του, «ανήκομεν εις την δύσιν».

Η δεύτερη θέση και το 17,8%

Προφανώς, λίγο πριν την κάλπη, τα κόμματα αποφεύγουν να θέσουν αριθμητικούς στόχους. Ωστόσο, για τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι σαφή. Η τρίτη θέση θα καταγραφεί ως αποτυχία, ενώ ένα ποσοστό πέριξ του 17,8% που είχε πάρει η Κουμουνδούρου στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, θα είναι θετικό, ιδίως μετά από τις μεγάλες εσωτερικές αναταραχές που πέρασε το κόμμα κατά τη διάρκεια τη χρονιάς.