Πολιτική

Αποτελέσματα ευρωεκλογών: Αυτά είναι τα κόμματα που δεν εκλέγουν ευρωβουλευτή

Αποτελέσματα ευρωεκλογών: Αυτά είναι τα κόμματα που δεν εκλέγουν ευρωβουλευτή
Τα πρώτα αποτελέσματα ευρωεκλογών ανακοινώθηκαν μέσω των exit poll, πριν από λίγα λεπτά και ήδη ύπαρχει καθαρή εικόνα για τα κόμματα που δεν εκλέγουν ευρωβουλευτές.

Η ΝΔ μετρά μεγάλες απώλειες τουλάχιστον 10%, ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις βουλευτικές εκλογές φαίνεται πως κινείται στα ίδια ποσοστά ενώ το ΠΑΣΟΚ ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ.

Από κει και καθαρή είναι η εικόνα των κομμάτων που δεν συγκεντρώνουν ποσοστά εκλογής ευρωβουλευτών. Συγκεκριμένα:

Το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει από 2% έως 3,4% διατηρώντας την πιθανότητα εκλογής ευρωβουλευτή. Από κει και κάτω Νέα Αριστερά δεν εκλέγει Ευρωβουλευτή. Αντίθετα, το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, με εύρος 2,2% έως 3,6% είναι ακόμα ανοιχτό να εκλέξει μία έδρα.

Καμία πιθανότητα εκλογής ευρωβουλευτή δεν έχουν οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου, οι Πατριώτες και ο «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα exit poll

Μετά την ανακοίνωση του exit poll θα αρχίσει και η σταδιακή ροή των επίσημων αποτελεσμάτων, την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο στην ειδική σελίδα του Dnews.gr με τον διαδραστικό. Μία αρκετά καλή εικόνα για το αποτέλεσμα θα έχουμε στις 21:00.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 23:00, προβλέπεται να έχουμε πιο σαφή εικόνα σχετικά με το ποια από τα μικρότερα κόμματα θα περάσουν το απαιτούμενο όριο και θα εξασφαλίσουν μία έδρα στην Ευρωβουλή, αν και ίσως να μην έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο.