Πολιτική

Νίκος Παππάς: Δημιουργικός διάλογος προοδευτικών δυνάμεων και για εκλογική συμπόρευση

Νίκος Παππάς: Δημιουργικός διάλογος προοδευτικών δυνάμεων και για εκλογική συμπόρευση Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε τον στόχο, πρέπει να αξιολογήσουμε το μήνυμα της κάλπης», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Για ένα δημιουργικό διάλογο των προοδευτικών δυνάμεων, ο οποίος θα έχει στόχο και την εκλογική συμπόρευση, μίλησε ο Νίκος Παππάς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έπιασε τον στόχο που είχε θέσει για τις ευρωεκλογές και πρόσθεσε πως «πρέπει να αξιολογήσουμε το μήνυμα της κάλπης».

«Το μείζον ζήτημα για εμάς είναι να λυθεί η πολιτική εξίσωση που θα καταστήσει το πρόγραμμα που έχουμε καταθέσει εφαρμόσιμο. Εκεί επάνω νομίζω ότι οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να έχουν έναν δημιουργικό διάλογο, ο οποίος να έχει στόχο και την εκλογική συμπόρευση», δήλωσε ο Νίκος Παππάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε: «Η προεκλογική περίοδος είναι περίοδος ανταγωνισμού μεταξύ των κομμάτων. Οπότε είναι μοιραίο να ακούγονται και πράγματα που υπηρετούν τις εκλογικές ανάγκες».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε ελεύθερη πτώση. «Το μείζον πολιτικό γεγονός είναι ότι έχουμε τη μεγαλύτερη πτώση κυβερνώντος κόμματος μέσα στο μικρότερο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε.

«Είμαστε ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές και η Νέα Δημοκρατία έχασε 13 μονάδες. Από ό,τι έχω καταλάβει το μήνυμα δεν ελήφθη. Δεν έχω ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να λέει “ναι θα μειώσω έμμεσους φόρους”. Μαθαίνουμε για ανασχηματισμό που θα αφορά μόνο πρόσωπα», συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.

Μάντζος: Πρέπει να ανοίξουν συζητήσεις για πρωτοβουλίες

Ο Δημήτρης Μάντζος, που ήταν επίσης καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι πρέπει να ανοίξουν συζητήσεις για πρωτοβουλίες στην προοδευτική παράταξη.

«Είναι προφανές, το έχει πει και ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι πρέπει να ανοίξουν συζητήσεις για πρωτοβουλίες για να γίνει ξανά ισχυρή η προοδευτική, δημοκρατική παράταξη. Κι εκεί θα δούμε και πώς έκανε προεκλογικό ανταγωνισμό ο καθένας, αν ήταν θεμιτός. Μια πολιτική διαδικασία όχι συγκόλλησης, αλλά πραγματικής συζήτησης πάνω στη βάση αρχών και αξιών», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Μάντζος σημείωσε επίσης την «καταβαράθρωση» της Νέας Δημοκρατίας και την «πιστοποίηση» με εκλογικούς όρους ότι υπάρχει αγανάκτηση.

Παράλληλα παρατήρησε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024 αποτελεί «διάψευση του διλήμματος σταθερότητα ή περιπέτεια, δεν τσίμπησε σε αυτό το εκλογικό σώμα».