Πολιτική

Ζαχαριάδης: Ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας, αν υπάρξει πίεση για διάλογο και συνεργασία

Ζαχαριάδης: Ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας, αν υπάρξει πίεση για διάλογο και συνεργασία Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Χάθηκε μια ευκαιρία στο μεγάλο στραπάτσο της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηλώσει, επεσήμανε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Λόγο για ένα «ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας» για την ευρύτερη προοδευτική παράταξη και την Κεντροαριστερά έκανε ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», εκτιμώντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετακινηθεί δεξιότερα τους επόμενους μήνες.

Όπως σημείωσε, «υπάρχει μία μεγάλη ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις ευρωεκλογές και τις περυσινές εθνικές εκλογές», καθώς «είναι αλλιώς το 41% και αλλιώς το 28%» και επομένως, «υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας».

Εξήγησε, δε, ότι «χάθηκε μια ευκαιρία στο μεγάλο στραπάτσο της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηλώσει, να κοιτάει ως ισοϋψής τον πολιτικό αντίπαλο στις επόμενες εκλογές» και ταυτόχρονα «ηττήθηκε η μίζερη στρατηγική του τρίτου κόμματος να γίνει δεύτερο».

Ωστόσο, επισήμανε ότι «αν αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, αν υπάρξει πίεση για διάλογο, συνεργασία», «υπάρχει ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας, πάρα πολύ σημαντικό» Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως αυτή θα είναι η δική του πρόταση στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.