Πολιτική

Συντονισμένη επίθεση Πολάκη σε Τσίπρα - Κλιμάκωση συγκρούσεων στην Κουμουνδούρου

Συντονισμένη επίθεση Πολάκη σε Τσίπρα - Κλιμάκωση συγκρούσεων στην Κουμουνδούρου
Εκ νέου συνθήκες σύγκρουσης διαμορφώνονται στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, με αφορμή το πρώτο Συνέδριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και τις συνεχιζόμενες πιέσεις για κοινή εκλογική κάθοδο όλων των κομμάτων του προοδευτικού χώρου.

Σήμερα το πρωί σημειώθηκαν μια σειρά από επί μέρους «αψιμαχίες», εν αναμονή της εφ όλης της ύλης συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον ΑΝΤ1 το απόγευμα και κυρίως της αυριανής παρέμβασης Τσίπρα στο διήμερο συνέδριο του Ινστιτούτου του.

Σκληρές επιθέσεις Πολάκη και Χατζησάββα στον Τσίπρα

Από την πλευρά των Κασσελακικών, ο Παύλος Πολάκης ο επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα μέσω ανάρτησης στο facebook, προσπαθώντας να αποδομήσει το νέο εγχείρημά του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όχι άλλα ινστιτούτα και στρογγυλά τραπέζια προβληματισμού και «βιώσιμης ανάπτυξης». Επίσης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στενότερων συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, Μάρκος Χατζησάββας, σημείωσε σε συνέντευξη του στο pontiki.gr: «Την καλπάζουσα ακροδεξιά στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο, δεν την “χτυπάς” αποτελεσματικά συγκροτώντας ινστιτούτα ειδικών ή ελίτ ομάδες αναλυτών για ακαδημαϊκή διαβούλευση».

Οι Κασσελακικοί ζητούν παραίτηση Σβίγκου και στελεχών προσκείμενων στον Παππά

Παράλληλα, ο Μάρκος Χατζησάββας πρότεινε την κατάργηση αρκετών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και μετάβαση σε ένα εντελώς διαφορετικό οργανωτικό μοντέλο, αφού όμως προηγουμένως παραιτηθούν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και όλο το οργανωτικό γραφείο του κόμματος, με επικεφαλής τον Γιάννη Βουλγαράκη, για την ουσιαστική απουσία από τη μάχη των ευρωεκλογών. «Δεν βλέπω άλλο δρόμο από την άμεση – οικειοθελή ή μη – παραίτηση της οργανωτικής ηγεσίας του κόμματος, δηλαδή της Γραμματέως, καθώς και του επικεφαλής και ολόκληρου του στελεχιακού δυναμικού του Οργανωτικού Γραφείου. Αλλά και όλων όσοι με μοναδικό ελατήριο την αναπαραγωγή μιας αμφιλεγόμενης ατομικής εξουσίας και πολιτικής υπόστασης, συνειδητά ή μη «ασέλγησαν» πάνω στο κομματικό σώμα έντιμων αγωνιστών και ανθρώπων που ήρθαν να προσφέρουν».

Νέες πιέσεις Παππά, Τεμπονέρα, Γεροβασίλη για κοινή κάθοδο των προοδευτικών

Δεδομένου ότι ο Γιάννης Βουλγαράκης και μεγάλο μέρος του οργανωτικού γραφείου φέρεται να βρίσκεται υπό την επιρροή του Νίκου Παππά, η επίθεση αυτή φαίνεται πως αποτελεί την απάντηση Κασσελάκη στις πιέσεις που του ασκεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή εκλογική κάθοδο των προοδευτικών δυνάμεων, την οποία σήμερα μάλιστα ενέτεινε περαιτέρω, μιλώντας στο Open για κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. Στην ίδια κατεύθυνση, ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε στον Talk Radio 98,9 ότι θα πρέπει να υπάρξουν ευρύτερες συνεννοήσεις με «κοινό συντονισμό των προοδευτικών δυνάμεων, μια πολιτική συμπόρευση, όχι σαν συνονθύλευμα ανήμπορων να νικήσουν τον Μητσοτάκη αλλά σαν εκείνους που μπορούν να παρουσιάσουν εναλλακτικό πρόγραμμα». Επίσης, η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, δεν απέκλεισε ότι «θα μπορούσε να συμβεί» κοινή κάθοδος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Απάντηση Γεροβασίλη σε Πολάκη

Επιπλέον, η Όλγα Γεροβασίλη, έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «χαρισματικό ηγέτη», αποφεύγοντας δε να κάνει πρόβλεψη σχετικά με το αν ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης που θα ενώσει τον προοδευτικό χώρο. Επέπληξε, μάλιστα, την παρέμβαση Πολάκη εναντίον Τσίπρα, αναφέροντας: «Δεν συμφωνώ με τις τοποθετήσεις του κυρίου Πολάκη πολύ καιρό τώρα».