Πολιτική

Ρομπέρτα Μέτσολα: Εκ νέου υποψήφια για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ρομπέρτα Μέτσολα: Εκ νέου υποψήφια για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Φωτογραφία: EPA
Η Ρομπέρτα Μέτσολα πρόσθεσε ότι έχει τρία μηνύματα για απόψε.

Προσερχόμενη στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες για την εκλογή των προσώπων που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών θεσμών, η Ρομπέρτα Μέτσολα έθεσε εαυτόν υποψήφια και απαρίθμησε τους 3 στόχους της.

Ερωτηθείσα εάν πιστεύει ότι θα υπάρξει πολιτική συμφωνία σήμερα για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές θέσεις, η Ρομπέρτα Μέτσολα ήταν θετική. Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσθεσε ότι έχει τρία μηνύματα απόψε.

«Πρώτον, η δημοκρατία είναι πολύ ζωντανή, φαίνεται ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται τα επόμενα χρόνια σε ένα πολύ απαιτητικό νομοθετικό σώμα».
» Δεύτερον, τα αιτήματα και τα αποτελέσματα του κοινοβουλίου πρέπει να ληφθούν υπόψη για την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει τη διαδικασία των κύριων υποψηφίων» σημείωσε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι «Το κοινοβούλιο θα διασφαλίσει επίσης «την πιο ομαλή διαδικασία για την εκλογή του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

{https://twitter.com/EP_President/status/1802742705451069469}