Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: Κοινή εκλογική κάθοδος με εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από τη βάση

Χρ. Γιαννούλης: Κοινή εκλογική κάθοδος με εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από τη βάση
Υπέρ κοινής εκλογικής καθόδου των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης, με εκλογή από τη βάση υποψήφιου πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στο Open.

Συγκεκριμένα μίλησε, για την «αγωνία να εντοπίσουμε τη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς, όχι μόνο με δημόσιες τοποθετήσεις από τηλεοράσεως, αλλά με συστηματική δουλεία σε πολλά πεδία και να της δώσουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί, να συγκρατήσει μια λαϊκή δεξαμενή βάσης που θα εκλέξει τον έναν και μοναδικό αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από μια συνεργασία εκλογική που δεν θα βάζει λουκέτο σε κανένα εν λειτουργία κόμμα της αντιπολίτευσης».

Επισήμανε, δε, πως «ο εκλογικός νόμος το μόνο που επιτρέπει για να μπορεί να έχει το πλεονέκτημα του μπόνους είναι να υπάρχει εκλογική συνεργασία αποτυπωμένη, δηλωμένη και κατατεθειμένη με κοινό ψηφοδέλτιο».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να βρεθούν αντίπαλοι υποψήφιοι για την ηγεσία μιας τέτοιας συνεργασίας ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: «Αυτό δεν θα επιθυμούσα να το δω. Πιστεύω ότι δεν θα ωφελήσει την αριστερά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εύχομαι και ελπίζω να μην συμβεί».