Πολιτική

Τι λένε Δήμος Αθηναίων και Μπατζελή για τις απευθείας αναθέσεις σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Τι λένε Δήμος Αθηναίων και Μπατζελή για τις απευθείας αναθέσεις σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Δεν θα υπογράψει τη σύμβαση η Κατερίνα Μπατζελή

Απευθείας αναθέσεις του Δήμου Αθηναίων σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ πυροδοτούν το πολιτικό σκηνικό, με πηγές του Δήμου να απαντούν ότι η επιλογή των συνεργατών γίνεται με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη τους και όλες οι αποφάσεις του είναι αναρτημένες στη Διαύγεια.

Την ώρα που οι διεργασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, το φως της δημοσιότητας είδε αναρτημένη απόφαση του Δήμου Αθηναίων στη Διαύγεια, σύμφωνα με την οποία η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή έχει συνάψει σύμβαση ύψους 30.000 ευρώ με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δ. Αθηναίων.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, η κ. Μπατζελή ανακοίνωσε ότι σε αυτή την «περίεργη φάση κομματικών εξελίξεων» επιλέγει να μην υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση.

apofasi 0f6d6

Ωστόσο, το «ψάρεμα» μέσα από τη Διαύγεια έφερε και νέες... αποκαλύψεις. Ακόμη τρεις αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων αφορούν συμβάσεις με στελέχη που με κάποιον τρόπο συνδέονται με το ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι του Δήμου Αθηναίων, πάντως, επισημαίνουν ότι όλες οι «αποκαλύψεις» είναι αναρτημένες στη Διαύγεια.

«Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας, επιλέγει τους συνεργάτες της, με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη τους. Επέλεξε και θα συνεχίσει να επιλέγει στελέχη με γνώσεις, ικανότητες και εμπειρία, και όχι με βάση σε ποιο κόμμα ανήκουν και τί ψηφίζουν. Οι νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούμε είναι αυτές που υιοθετούνται σε όλους τους Δήμους της χώρας για συνεργάτες και συμβούλους της διοίκησης», τονίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Γι’ αυτό άλλωστε μεταξύ των συνεργατών του Δήμου, είναι άξια στελέχη που εργάστηκαν επιτυχώς, δίπλα και σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, όπως με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Καμίνη, τον Κώστα Μπακογιάννη, άνθρωποι που προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, και στενοί διαχρονικοί συνεργάτες του νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη».

Μπατζελή: Δεν θα υπογράψω τη σύμβαση

Η Κατερίνα Μπατζελή, από την πλευρά της, ανακοίνωσε δημοσίως ότι δεν θα υπογράψει τη σύμβαση με τον Δήμο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Action 24, είπε: «Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, πάρα πολλά χρόνια δουλεύω στην αγορά με μεγάλες εταιρείες και δεν ήμουν ποτέ μισθωτή, σε κανέναν δημόσιο φορέα. Θεωρώ όμως, επειδή βρισκόμαστε σε πολύ περίεργη φάση εξελίξεων, πολιτικών, κομματικών, όπου βάλλεται ο δήμαρχος κύριος Δούκας για τη δουλειά του στον δήμο, και όταν έχουν μπει ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν τα οικονομικά, τόσο της εταιρείας με την οποία είναι υπό σύμβαση, διότι δεν έχω υπογράψει ακόμα. (...) Εγώ λοιπόν, μέσα στην πολιτική ευαισθησία που με διακρίνει και μη θέλοντας να εμποδίσει το έργο του κυρίου Δούκα , δηλώνω δημοσίως ότι δεν θα υπογράψω αυτή τη σύμβαση(...) Είναι η απάντησή μου (σ.σ.: σε δημοσιεύματα) γιατί με θίγει πολιτικά, δεν έχω συνδέσει ποτέ την επαγγελματική μου καριέρα με την πολιτική...».

{https://www.youtube.com/watch?v=7M5SxtT5pis}

Τι απαντούν πηγές του Δήμου Αθηναίων

«Το περιμέναμε!

Με μια σειρά κακόβουλων δημοσιευμάτων επιχειρούν κάποιοι να πλήξουν τον Δήμο της Αθήνας, εργαζόμενούς του, και εν τέλει την προσπάθεια του Δήμου να παράγει έργο προς όφελος των Αθηναίων.

Δεν μας εκπλήσσει.

Οι κύκλοι από τους οποίους εκπορεύονται αυτά τα δημοσιεύματα έχουν μάθει να κινούνται στο σκοτάδι και με αθέμιτους τρόπους.

Τους λέμε ότι ματαιοπονούν.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας, επιλέγει τους συνεργάτες της, με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη τους. Επέλεξε και θα συνεχίσει να επιλέγει στελέχη με γνώσεις, ικανότητες και εμπειρία, και όχι με βάση σε ποιο κόμμα ανήκουν και τί ψηφίζουν. Οι νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούμε είναι αυτές που υιοθετούνται σε όλους τους Δήμους της χώρας για συνεργάτες και συμβούλους της διοίκησης.

Γι’ αυτό άλλωστε μεταξύ των συνεργατών του Δήμου, είναι άξια στελέχη που εργάστηκαν επιτυχώς, δίπλα και σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, όπως με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Καμίνη, τον Κώστα Μπακογιάννη, άνθρωποι που προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, και στενοί διαχρονικοί συνεργάτες του νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Εμείς πορευόμαστε πάντα με διαφάνεια. Αναρτώντας όλες τις αποφάσεις του Δήμου και των νομικών του προσώπων στη διαύγεια. Όλα στο φως.

Και έτσι θα συνεχίσουμε, σε πείσμα όσων διαλέγουν τον δρόμο της συκοφαντίας, της διαστρέβλωσης, της υπονόμευσης.

Διαμηνύουμε σε όσους εξυφαίνουν σχέδια υπονόμευσης, ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό τους δρόμο, ότι θα υπερασπιστούμε τον Δήμο και τους εργαζόμενούς του.

Τους καλούμε να αφήσουν τον Δήμο έξω από ανούσιες αντιμαχίες, μικρόψυχες αντιπαραθέσεις.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσια, με σύμμαχο τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, και με μοναδικό γνώμονα να βελτιώνουμε κάθε μέρα τη ζωή για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε παιχνίδια με τον Δήμο. Τέλος».