Πολιτική

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Λευτέρης Αυγενάκης

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Λευτέρης Αυγενάκης Φωτογραφία: Eurokinissi
«Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος»

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την απόφαση να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας - με εισήγηση του προέδρου ττου κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σε ανάρτησή του στα social λίγη ώρα μετά τη διαγραφή του, ο Λ. Αυγενάκης τονίζει: «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

{https://x.com/l_avgenakis/status/1808456356761882843}

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ηρακλείου με τον Κωνσταντίνο Τασούλα, από τον οποίο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε την επιβολή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και τον αποκλεισμό του από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Αφορμή για τη διαγραφή του γαλάζιου βουλευτή ήταν περιστατικό βιαιοπραγίας κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», που έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

{https://x.com/apokalyptikodel/status/1808242746882510865}