Πολιτική

Εργαζόμενοι Αυγής σε Κασσελάκη: Δεν έχεις ακούσει τα προβλήματα, μας έκλεισες από την Αμερική

Εργαζόμενοι Αυγής σε Κασσελάκη: Δεν έχεις ακούσει τα προβλήματα, μας έκλεισες από την Αμερική Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του που δεν συνάντησε τους εργαζομένους της Αυγής πριν ληφθούν οι αποφάσεις

Αντιμέτωπος με την οργή των διαμαρτυρόμενων εργαζομένων της εφημερίδας «Αυγή» έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς προσερχόταν για να λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ιστορική εφημερίδα πλησίασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε τα έντονα παράπονά τους, καθώς είδαν από τη μία μέρα στην άλλη να αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου.

6265985 28ac3

Οι εργαζόμενοι επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν προ τετελεσμένων, επισημαίνοντας στον Στέφανο Κασσελάκη ότι «μας έκλεισες από την Αμερική» και πως από τότε που εξελέγη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έχει συναντήσει ούτε μία φορά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του, παραδέχτηκε ότι έπρεπε να τους έχει συναντήσει πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν. Αυτό είναι λάθος μου».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι κανείς από τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να απολυθεί, τονίζοντας ότι η καθημερινή έκδοση της Αυγής δεν μπορεί να συνεχιστεί για οικονομικούς λόγους. Μάλιστα, αποκάλυψε πως και οι εργαζόμενοι στην Κουμουνδούρου είναι απλήρωτοι.

«Εάν υπάρχουν πόροι να συνεχίσουμε το καθημερινό, μακάρι να το συνεχίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνετε και να συνεχίσουμε. (...) Δεν την κλείνω εγώ την Αυγή. Εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας; Έλα να μιλήσουμε να το δεις στην πράξη», είπε και συμφώνησε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους στις 14.00 το μεσημέρι.