Πολιτική

Χαρίτσης για τη φωτιά στην Ύδρα: Ολιγάρχες καταστρέφουν και φεύγουν ανενόχλητοι – Τις επόμενες ημέρες το πόρισμα, λέει ο Τουρνάς

Χαρίτσης για τη φωτιά στην Ύδρα: Ολιγάρχες καταστρέφουν και φεύγουν ανενόχλητοι – Τις επόμενες ημέρες το πόρισμα, λέει ο Τουρνάς
Πυρά στην κυβέρνηση για το χειρισμό της στην υπόθεση της φωτιάς στην Ύδρα εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή της σχετικής ερώτησης που ο ίδιος κατέθεσε.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, ζήτησε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας εξηγήσεις γιατί δεν ανακρίθηκαν οι μισθωτές της θαλαμηγού, ρίχνοντας το βάρος στους εργαζόμενους σε αυτή οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες

«Γιατί δεν πήγαν οι μισθωτές στον εισαγγελέα; Ποιος ευθύνεται για αυτό το φιάσκο;», ρώτησε ο κ. Χαρίτσης με τον Ευάγγελο Τουρνά να απαντά πως η υπόθεση είναι στην Δικαιοσύνη και πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται και το σχετικό πόρισμα των δικαστικών αρχών.

Ο Αλέξης Χαρίτσης επανήλθε, λέγοντας πως «εκπλήσσομαι από την απάντησης σας, γιατί δεν καταλαβαίνει κανείς τι έχει συμβεί. Δεν αναφερθήκατε καν σε αυτό που σας είπα και αυτό είναι ενδεικτικό της αντίληψης σας και το πως κάνετε πολιτική».

«Όλο αυτό φανερώνει υποκρισία γιατί λέτε νόμος και τάξη αλλά μόνο για τους αδύναμους.. Για τους ισχυρούς λέτε ασυδοσία», τόνισε εν συνεχεία, προσθέτοντας πως «ξένοι ολιγάρχες αλωνίζουν στη χώρα, καταστρέφουν και φεύγουν ανενόχλητοι ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνουν το μάρμαρο».

«Σας απάντησα, σας είπα πως το θέμα είναι σοβαρό και βρίσκεται στη δικαιοσύνη. Δεν έχει ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία. Δεν μπορούμε να στηριχτούμε στα ρεπορτάζ αλλά στα πορίσματα. Να έχετε υπομονή θα έχουμε το πόρισμα σε λίγες μέρες», επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην δευτερολογία του.