Η επίσκεψη Χαρίτση ευκαιρία για την πρόεδρο να λάβει θέση για τη συγκάλυψη των υποκλοπών

Η επίσκεψη Χαρίτση ευκαιρία για την πρόεδρο να λάβει θέση για τη συγκάλυψη των υποκλοπών Φωτογραφία: intime
Ο ρυθμιστής του πολιτεύματος δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός σε ένα σκάνδαλο που αφορά την ομαλή λειτουργία των θεσμών!

Η συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας που ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να λάβει θέση για το μείζον σκάνδαλο της συγκάλυψης των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως ρυθμιστής του πολιτεύματος, εγγυάται την ομαλή λειτουργία των θεσμών, μια λειτουργία που καταφανώς παραβιάστηκε.

Να θυμίσουμε πως ο προκάτοχός της Προκόπης Παυλόπουλος το 2019 δεν δίστασε να μην υπογράψει απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα για τις κρίσεις της δικαιοσύνης, προκαλώντας μεγάλο πολιτικό θόρυβο, αλλά έπραξε το σωστό.

Ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας δεν αποτελεί «υφυπουργό της κυβέρνησης», αλλά έχει ευθύνες εγγυητή της ομαλής λειτουργίας των θεσμών, είτε αυτό αρέσει στην εκάστοτε κυβέρνηση, είτε όχι.

Η επίσκεψη Χαρίτση στο προεδρικό, που προφανώς πρέπει να γίνει άμεσα, αποτελεί λοιπόν την τελευταία ίσως ευκαιρία για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των

θεσμών.

ΥΓ: Για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο ούτε κουβέντα, είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού να το ζητήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να το πράξει ποτέ!

Β.Σκ.