Πολιτική

ΕΟΤ: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Φραγκάκης - Η ανακοίνωσή του

ΕΟΤ: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Φραγκάκης - Η ανακοίνωσή του Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε δεκτή την παραίτηση του γ.γ. του ΕΟΤ.

Την παραίτησή του από τον ΕΟΤ ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Φραγκάκης. «Σήμερα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για εμένα. Με επιστολή που απέστειλα προς τον πρωθυπουργό, τον ενημέρωσα ότι αποχωρώ από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Προσωπικά αισθάνομαι ικανοποιημένος και γεμάτος έχοντας ολοκληρώσει ένα μετρήσιμο έργο. Θεωρώ ότι, την κατάλληλη ώρα, οφείλουμε οι ίδιοι να καθορίζουμε τον χρόνο και τον τρόπο που αποχωρούμε. Και ο χρόνος αυτός ήρθε για εμένα. Η ανανέωση είναι άλλωστε συνθήκη προόδου και επιτυχίας», υπογραμμίζει.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε δεκτή την παραίτηση του Δημήτρη Φραγκάκη. Χρέη γενικού γραμματέα- μέχρι τον ορισμό νέου- θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Ζήκος.

Ο απερχόμενος γ.γ. του ΕΟΤ επισημαίνει ότι παρέλαβε τον Οργανισμό το 2019, όταν ο τουρισμός «πετύχαινε εξαιρετικές επιδόσεις» και τον παραδίδει «με τον τουριστικό κλάδο να σημειώνει φέτος το μεγαλύτερο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων όλων των εποχών».

«Αυτή η επιτυχία μόνο τυχαία δεν ήρθε, καθώς τα τελευταία χρόνια ήρθαμε αντιμέτωποι με μία σειρά από κρίσεις, με μεγαλύτερη την υγειονομική η οποία άλλαξε σχεδόν τα πάντα. Μέσα από τις περιπέτειες που ζήσαμε βγήκαμε όμως πιο δυνατοί. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει ισχυροποιηθεί ενώ και το ίδιο το τουριστικό μας προϊόν έχει εξελιχθεί σημαντικά. Σε αυτήν την συλλογική, την εθνική προσπάθεια ο ΕΟΤ άφησε έντονο το αποτύπωμά του, αναφέρει χαρακτηριστικά», συμπληρώνει.

«Συνεργαστήκαμε με τον ιδιωτικό τομέα χωρίς προκαταλήψεις, τολμήσαμε όποτε χρειάστηκε χωρίς δεύτερες σκέψεις, καινοτομήσαμε κάνοντας τη διαφορά έναντι του ανταγωνισμού. Προσαρμοστήκαμε γρήγορα στα νέα δεδομένα και σε αρκετές περιπτώσεις ήμασταν εκείνοι που τα διαμορφώσαμε. Χτίσαμε ισχυρές συμμαχίες στο εξωτερικό και οικοδομήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης στο εσωτερικό της χώρας», συνεχίζει.

«Όλα αυτά με συστηματική δουλειά και με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία. Αλλάξαμε τον Οργανισμό, εκσυγχρονίσαμε την λειτουργία του και εξελιχθήκαμε - συχνά κόντρα στο ρεύμα. Σε αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια ο ΕΟΤ δυνάμωσε και χαίρει πλέον εκτίμησης και σεβασμού εντός και εκτός συνόρων. Ίσως αυτή να είναι και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον. Σε αυτήν την πορεία δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη. Την ανέλαβα πλήρως, χωρίς να την αρνηθώ σε αστοχίες και σε λάθη», αναφέρει ακόμα ο Δημήτρης Φραγκάκης.

Στην ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «για την εμπιστοσύνη του, τη στήριξη και την έμπνευσή του», τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Τουρισμού, τους συνεργάτες του, την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τα μέλη του ΔΣ.

Επίσης, ευχαριστεί τους εκπροσώπους συλλογικών, επαγγελματικών και θεσμικών φορέων του τουρισμού σε όλη τη χώρα που «μαζί πετύχαμε πολλά», όπως και περιφερειάρχες, βουλευτές και τους εργαζόμενους του ΕΟΤ.