Παιχνίδια Εξουσίας

Κασσελίστας VS Πολακίστας: Η μάχη που θα κρίνει το αποτέλεσμα - Στέφανος εκλιπαρεί Παύλο

Κασσελίστας VS Πολακίστας: Η μάχη που θα κρίνει το αποτέλεσμα - Στέφανος εκλιπαρεί Παύλο
Συμβιβασμός μεταξύ των δυο ή ο «αψύς Σφακιανός» θα καταθέσει την πρόταση μομφής; Πώς ελπίζει ο Κασσελάκης πως θα επιτευχθεί η «συναλλαγή».

Νέα δεδομένα δημιουργεί στον ΣΥΡΙΖΑ η ανοιχτή αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη από τον Παύλο Πολάκη, αλλά και η υποψηφιότητα για την ηγεσία που εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε με την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία ο «αψύς Σφακιανός».

Η σύγκρουση των δυο «πάγωσε» τους οπαδούς τους στη βάση του κόμματος, που κατά κοινή ομολογία είναι κοινοί. Οι «Κασσελίστας» και οι «Πολακίστας», στην πλειοψηφία τους, θέλουν οι δυο τους να τα βρουν και να μην τεθεί θέμα ηγεσίας. Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε αρχικά εντός της Πολιτικής Γραμματείας ο πρόεδρος του κόμματος λέγοντας για κάποια θέματα που τέθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης «Παύλο έχεις δίκιο», παρότι αυτός νωρίτερα έθεσε θέμα έλλειψης ηγεσίας!

Το βράδυ της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε ολοκληρωμένη πλατφόρμα, με σαφέστατο «άνοιγμα» στον Παύλο Πολάκη, τον οποίο και καλοπιάνει και επιτίθεται με σφοδρότητα στους «87», με σαφείς στοχεύσεις: Πρώτον, να δυσκολέψει τον Πολάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα τον κατηγορήσει ότι συμπλέει με τους ...«87»! Δεύτερον, να εντείνει την πίεση από τους «Πολακίστας» προς τον «αψύ Σφακιανό» να προχωρήσει σε έναν συμβιβασμό με τον Κασσελάκη, κόντρα στον «κοινό εχθρό» που είναι οι «87». Και τρίτον, να οδηγήσει τους «87» στην έξοδο, καθώς εκείνον που πραγματικά φοβάται είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι μπορεί να είναι το αντικείμενο του συμβιβασμού με τον Παύλο Πολάκη, όπως επιδιώκει ο Κασσελάκης; Η αλλαγή στάσης στο θέμα της Αθηνάς Λινού και η διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ της βουλευτού του Βορείου Τομέα, ακόμα και αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απωλέσει μια ακόμα έδρα. Η επανένταξη του Παύλου Πολάκη στο άμεσο μέλλον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και η ανάδειξή του είτε σε αντιπρόεδρο του κόμματος είτε ως μέλους ενός ολιγομελούς θεσμικού οργάνου που θα θα έχει ουσιαστικό ρόλο στο κόμμα. Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, «να τα βρουν οι δυο» κινείται και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Καπνισάκης.

Το ερώτημα είναι αν «θα τσιμπήσει» ο Παύλος Πολάκης ή θα προχωρήσει στην κατάθεση της πρότασης μομφής. Έως τώρα ο «αψύς Σφακιανός» τόλμησε- πχ δεν υπερψήφισε το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τώρα ο ίδιος είναι σαφές πως επιθυμεί να καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία, αλλά θα πρέπει να του βγαίνουν και τα κουκιά. Επιπλέον, αν ο Πολάκης αποφασίσει να αντιπαρατεθεί με τον Κασσελάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να αντέξει πάνω από λίγες ημέρες!

Γι αυτό σας λέμε, η μάχη «Κασσελίστας»- «Πολακίστας», πρωτίστως στο διαδίκτυο, θα κρίνει πολλά!

ΥΓ1: Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση που δεν κατανοεί καν πως θα είναι όμηρος του Πολάκη, ακόμα και αν αυτός δεχθεί τον συμβιβασμό που του προτείνεται με τους δικούς του όρους.

ΥΓ2: Ο Παύλος Πολάκης, αν κάνει τώρα πίσω, δύσκολα θα μπορεί να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον!