Πολιτική

Οι θέσεις που αναλαμβάνουν Βόζενμπεργκ, Κουντουρά και Μπελέρης στο νέο Ευρωκοινοβούλιο

Οι θέσεις που αναλαμβάνουν Βόζενμπεργκ, Κουντουρά και Μπελέρης στο νέο Ευρωκοινοβούλιο Φωτογραφία: Eurokinissi
Από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν κανονικά οι συνεδριάσεις των επιτροπών στο ΕΚ

H Ελίζα Βόζεμπεργκ θα είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 33 ψήφους, ενώ η Έλενα Κουντουρά είναι τρίτη αντιπρόεδρος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Ελίζα Βόζεμπεργκ στην ομιλία της μετά την εκλογή της αφενός ευχαρίστησε τους συναδέλφους της και αφετέρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά συμφέροντα και δη στη ναυτιλία.

{https://x.com/vozemberg/status/1815685655113994559}

Επίσης, ο Φρέντι Μπελέρης θα είναι δεύτερος αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών. «Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την εκλογή μου ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών, την οποία και πληροφορήθηκα μέσα από τις αλβανικές φυλακές», αναφέρει σε δήλωσή του και αμέσως προσθέτει: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για έναν νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή, αλλά και για τη χώρα μας. Σύντομα η περιπέτειά μου τελειώνει και θα μπορέσω να εκτελέσω απερίσπαστος τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες».

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε συνεχίζεται η εκλογή του προεδρείου και της σύστασης των επιτροπών ώστε από Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν κανονικά οι συνεδριάσεις των επιτροπών στο ΕΚ.