Πολιτική

H Nέα Αριστέρα αποχαιρετά τη Νατάσα Μερτίκα

H Nέα Αριστέρα αποχαιρετά τη Νατάσα Μερτίκα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Η φωνή της έγινε η παγκόσμια φωνή της ελληνικής αντίστασης, αναφέρει για την αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα, η Νέα Αριστερά.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τη Νατάσα Μερτίκα, την αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα, ένα "κορίτσι της βροχής" που συνελήφθη σε ηλικία 24 ετών και βασανίστηκε άγρια στο κολαστήριο της Μπουμπουλίνας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Η Νατάσα Μερτίκα πέθανε σήμερα σε ηλικία 81 ετών.

Η Νέα Αριστερά στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «ούτε η εγκυμοσύνη της δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει το μένος των βασανιστών της. Έζησε 47 ημέρες στην απομόνωση στις φυλακές Αβέρωφ απ' όπου κατάφερε να δραπετεύσει και να διεθνοποιήσει τη φρίκη της χούντας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η φωνή της έγινε η παγκόσμια φωνή της ελληνικής αντίστασης.

»Η Νατασα Μερτίκα μετά το 1974 έδωσε όλες τις δυνάμεις στην υπόθεση της ανανεωτικής αριστεράς στον τόπο της: την Κορινθία. Ανυπότακτη και ανιδιοτελής υπήρξε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που θεμελίωσαν στην πράξη την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία με τους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της καθημερινότητας και τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας».

»Τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους οικείους της» καταλήγει η ανακοίνωση.

NETWORK