Πολιτική

Γερουλάνος: Μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές χωρίς να ουρλιάζουμε

Γερουλάνος: Μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές χωρίς να ουρλιάζουμε Φωτογραφία: SOOC/ GEORGE VITSARAS
«Όσο έχουμε φωνακλάδες, απλώς θα μας δείχνουν τη φωτιά και η φωτιά θα καίει», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Οι μεγάλες αλλαγές μπορούν να γίνουν χωρίς να «ουρλιάζουμε», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, τονίζοντας ότι οι «φωνακλάδες» απλά δείχνουν τη «φωτιά» και αυτή συνεχίζει να καίει.

«Μιλάμε για μία κοινωνία στην οποία επικρατούν τεράστιες εντάσεις. Βλέπουμε καθημερινά παραδείγματα βίας σε κάθε έκφραση της κοινωνίας: ενδοοικογενειακή βία, βία των νέων, στα γήπεδα, παντού. Αυτή η ένταση έχει προκληθεί από μία απόγνωση. Αν σε αυτή την απόγνωση έρχεσαι εσύ κι αρχίζεις και ουρλιάζεις, απλώς κάνεις τα πράγματα χειρότερα», δήλωσε στον Real FM, ερωτηθείς γιατί αποφεύγει την πόλωση στην προεκλογική του εκστρατεία για τις κάλπες στο ΠΑΣΟΚ.

«Για εμένα, ο πολιτικός πολιτισμός έχει μία αξία: να περάσεις ρηξικέλευθες ιδέες, που πραγματικά θα κάνουν τομές, με έναν τρόπο που θα είναι εύπεπτες για την κοινωνία. Αν πεις το ίδιο πράγμα και πεις εγώ θα τα διαλύσω όλα και θα φτιάξω καινούρια, δεν θα σε πιστέψει κανείς. Θα σε φοβηθούν κιόλας», σημείωσε.

«Αυτό που πρεσβεύω είναι ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές χωρίς να ουρλιάζουμε. Οι φωνακλάδες είναι αυτοί που δείχνουν τη φωτιά. Αυτοί που δεν φωνάζουν πολύ είναι αυτοί που πέφτουν μέσα στη φωτιά και τη σβήνουν. Αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Και όσο έχουμε φωνακλάδες, απλώς θα μας δείχνουν τη φωτιά και η φωτιά θα καίει», κατέληξε ο Παύλος Γερουλάνος.

{https://x.com/P_Yeroulanos/status/1830610818469441816}