Πολιτική

Ζαχαριάδης: Οι αποφάσεις για τη νέα ηγεσία να διασφαλίσουν την πολιτική συνοχή

Ζαχαριάδης: Οι αποφάσεις για τη νέα ηγεσία να διασφαλίσουν την πολιτική συνοχή Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
Την ανάγκη επανασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους απογοητεύμενους πολίτες επισήμανε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Κώστας Ζαχαριάδης.

Στις κρίσιμες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε την Τρίτη ο Κώστας Ζαχαριάδης τονίζοντας την ανάγκη αποφυγής του οπαδισμού και της ενεργής συμμετοχής όλων των μελών του κόμματος στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Ζαχαριάδης επισήμανε ότι η πορεία του κόμματος τον τελευταίο χρόνο δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς η μείωση της εκλογικής του βάσης είναι ανησυχητική: «Παρά την πτώση της Νέας Δημοκρατίας κατά 13 μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επωφεληθεί από την ευκαιρία και παρουσίασε δική του πτώση. Το κόμμα σημείωσε μείωση της εκλογικής του βάσης, από το 36% στο 15%, κάτι που αναδεικνύει την ανάγκη για αναθεώρηση της στρατηγικής».

Παράλληλα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την ανάγκη για επανασύνδεση με τους πολίτες, που ενδέχεται να έχουν απογοητευτεί, και για την ανάπτυξη μιας σαφούς πολιτικής γραμμής που θα επικεντρώνεται στα κοινωνικά προβλήματα και θα προβάλλει κριτική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αναπτύξει ένα σχέδιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτει η τρέχουσα πολιτική κατάσταση. «Η διαχείριση των εσωτερικών κρίσεων, η οικονομική κατάσταση του κόμματος και οι πολιτικές θέσεις για σημαντικά θέματα όπως η δημόσια παιδεία και οι διεθνείς συμμαχίες είναι κρίσιμα σημεία για την επόμενη περίοδο», τόνισε.

Σύμφωνα πάντα με τον Κώστα Ζαχαριάδη, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραμένει βουλευτής και ενεργός στο ευρωπαϊκό πεδίο, δεν έχει διορίσει διάδοχο, ενώ οι αποφάσεις για τη νέα ηγεσία του κόμματος θα πρέπει να διασφαλίσουν την πολιτική συνοχή και την προώθηση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος.