Πολιτική

Π. Παππάς: Το «κακό DNA του 3%» δεν έχει θέση στο κόμμα

Π. Παππάς: Το «κακό DNA του 3%» δεν έχει θέση στο κόμμα Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
«Σέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω στο 3%, θέλουν να το μετατρέψουν σε ένα κακέκτυπο ΚΚΕ Εσωτερικού, σε μια Νέα Αριστερά Εσωτερικού».

Την πόρτα της εξόδου έδειξε - εμμέσως πλην σαφώς - ο Πέτρος Παππάς σε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρουν... το «κακό DNA του 3%», σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης κερδίσει στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και τους Βασίλη Σκουντή - Σωτήρη Ξενάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Ήταν τέτοια η πρεμούρα αυτής της μικρής δράκας ανθρώπων οι οποίοι ηγεμονεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή να διωχθεί ο Στ. Κασσελάκης και τέτοιος ο φόβος τους για την οργή της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ που άφησαν το κόμμα χωρίς διαχειριστική ικανότητα. Που άφησαν στην πραγματικότητα το κόμμα να χρεωκοπήσει γιατί το καταστατικό προβλέπει ότι το κόμμα πρέπει να έχει πρόεδρο για να είναι ισχύουσα και η εντολή για την οικονομική διαχείριση του κόμματος».

«Σέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω στο 3%, θέλουν να το μετατρέψουν σε ένα κακέκτυπο ΚΚΕ Εσωτερικού, σε μια Νέα Αριστερά Εσωτερικού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που διαγραφεί ο πρόεδρος από την επιτροπή δεοντολογίας, είπε: «Είναι αδιανόητο να συμβεί αυτό, είναι αυτοκτονικό και δείχνει τον τρόμο ο οποίος υπάρχει όχι μόνο απέναντι στο πρόσωπο του Στ. Κασσελάκη αλλά απέναντι στην οργισμένη μεγάλη πλειοψηφία της βάσης. Αν υπάρχουν αυτές οι σκέψεις είναι τόσο αυτοκτονικές που προβλέπω ότι δεν θα συμβεί εκλογική διαδικασία, δεν θα μείνει τίποτα από αυτό το κόμμα αν προχωρήσει μια οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Αν και όσοι επιμείνουν σε αυτό το κακό DNA του 3% και θέλουν συνεχώς να σέρνουν το κόμμα προς τα κάτω δεν έχουν θέση στο κόμμα στο οποίο εγώ θεωρώ ότι νόμιμος πρόεδρος και επόμενος πρόεδρος θα είναι ο Στ. Κασσελάκης. Αν έχουν σκοπό να μεθοδεύσουν έτσι τα πράγματα προκειμένου να κάνουν ξανά ένα κακέκτυπο του ΚΚΕ Εσωτερικού, να μείνουν μόνοι τους σε αυτό το ΚΚΕ Εσωτερικού».

Κληθείς να σχολιάσει αν τα συγκεκριμένα στελέχη διαγραφούν σε περίπτωση επανεκλογής Κασσελάκη, είπε: «Από μόνοι τους λένε ότι δεν έχουν θέση σε αυτό γιατί πιστεύουν σε μια αριστερή καθαρότητα... Αν αλλάξουν μυαλά ευπρόσδεκτοι είναι».