Πολιτική

Μητσοτάκης: «Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό»

Μητσοτάκης: «Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαψεύδει τις αυξήσεις στο νερό, μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΝ για αλλαγές στον τρόπο χρέωσης των καταναλωτών.

«Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό», τόνισε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να κάνει τα... μαύρα άσπρα - μια μέρα μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Ενέργειας.

«Το νερό στην Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει φθηνό για τις λογικές καταναλώσεις, δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια», υποστήριξε μιλώντας στο Talk Radio. «Το μάξιμουμ είναι η αναπροσαρμογή στο επίπεδο του πληθωρισμού, κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει στο λογαριασμό του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε παράλληλα πως «η Αττική δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πρόβλημα λειψυδρίας».

«Αυτό το νερό αντέχει ακόμα για 4 κακούς χειμώνες. Στατιστικά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα με την μεταφορά νερού από την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών».

Σε ό,τι αφορά τα νησιά, εκεί υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, «το οποίο καλύπτεται σε πρώτη φάση με αφαλατώσεις αλλά χρειάζεται πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα. Μιλάμε πάντα για ύδρευση όχι για την άρδευση».

Οι σημερινές δηλώσεις διαψεύδουν εν πολλοίς τις χθεσινές ανακοινώσεις Σκυλακάκη. Ο υπουργός αναφέρθηκε χθες στα «πραγματικά προβλήματα λειψυδρίας» που «πρόκειται ενδεχομένως να εμφανιστούν στο Νότιο Αιγαίο, σε περιοχές της Ανατολικής Κρήτης και την Αττική που υδροδοτείται από την Κεντρική Ελλάδα και έχει επηρεαστεί σημαντικά από τα δύο προηγούμενα έτη που ήταν εξαιρετικά ξηρά».

Παράλληλα εξήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης του νερού, μεταξύ των οποίων αυξήσεις και κλιμακωτές χρεώσεις ανάλογα με την κατανάλωση.