Πολιτική

Στο μνημείο του Φύσσα ο Χαρίτσης - «Αυτές οι ημέρες είναι του Παύλου»

Στο μνημείο του Φύσσα ο Χαρίτσης - «Αυτές οι ημέρες είναι του Παύλου» Φωτογραφία: FACEBOOK
Ο Αλέξης Χαρίτσης βρέθηκε μαζί με μέλη της Νέας Αριστεράς στο Κερατσίνι για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα.

Πριν από 11 χρόνια σε αυτό το σημείο ο νεοναζί Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, που παραβρέθηκε νωρίτερα στο μνημείο του Παύλου Φύσσα. Εκεί συνάντησε και τη μητέρα του Παύλου Φύσσα Μάγδα.

Σε ανάρτησή του ο Αλέξης Χαρίτσης παραθέτει φωτογραφίες και αναφέρει πως «Αυτές οι μέρες είναι του Παύλου. Πριν από 11 χρόνια σε αυτό το σημείο ο νεοναζί Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Τον Παύλο που στάθηκε γενναία μπροστά στο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και έτσι, όρθιος και περήφανος στα 34 του χρόνια, ύψωσε το ανάστημα του απέναντι στο σκοτάδι, μετατράπηκε σε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, σε όλο τον κόσμο.

»Ένα σύμβολο αγώνα και αντίστασης στον φασισμό. Σήμερα μαζί με μέλη της Νέας Αριστεράς βρεθήκαμε στην Αμφιάλη, στο Κερατσίνι για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Παύλο, στον Killah-P, παραμονή της επετείου της δολοφονίας» έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στη μητέρα του Παύλου Φύσσα έγραψε πως «είχα τη μεγάλη χαρά και συγκίνηση να μας υποδεχτεί η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του Παύλου που έγινε μάνα όλων μας. Σε αυτή τη μάνα οφείλουμε πολλά. Της χρωστάμε ευγνωμοσύνη γιατί μετέτρεψε τη συντριβή της σε δύναμη, για τον αγώνα ενάντια στο σκοτάδι, στο μίσος, στον φασισμό που δυστυχώς ριζώνει στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκλεισε την ανάρτησή του λέγοντας πως «Απέναντι στη Μάγδα έχουμε ένα ιερό καθήκον. Να δίνουμε καθημερινά τη μάχη, όσο δύσβατος κι αν είναι ο δρόμος. Να μην αφήσουμε η Ελλάδα και η Ευρώπη να βυθιστούν ξανά στην άβυσσο του φασισμού. Με αυτή την υπόσχεση θα δώσουμε αύριο το παρών στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση».

{https://www.facebook.com/acharitsis/posts/pfbid02sgVKEJnK2oQx186KUMqBxR7QY3GRhfo5Dob8w8TJLdopMff25SxTBAUP37uV1cSrl}