Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Σε πτώση η ΝΔ (24%), κατρακύλα για τον ΣΥΡΙΖΑ (10%) - Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ (13%)

Δημοσκόπηση Pulse: Σε πτώση η ΝΔ (24%), κατρακύλα για τον ΣΥΡΙΖΑ (10%) - Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ (13%) Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΗΛΙΑΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
Το προβάδισμα Ανδρουλάκη και τα «ντέρμπι» που δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Απώλειες καταγράφει σε μία ακόμα δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία, ενώ συνεχίζεται η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της Pulse.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 24%, καταγράφοντας πτώση 4,3 μονάδων σε σύγκριση με το ποσοστό του κόμματος στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13% (από 12,8% στις ευρωεκλογές). Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10%, 4,9 μονάδες κάτω από το ποσοστό του κόμματος στις ευρωεκλογές. 

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι το χαμηλότερο που έχει καταγράψει η Pulse σε δημοσκόπηση, ενώ του ΠΑΣΟΚ το υψηλότερο, σημείωσε ο διευθυντής της εταιρείας ερευνών, Γιώργος Αράπογλου.

pasok-syriza_abd8d.png

Το ΚΚΕ είναι τέταρτο στην πρόθεση ψήφου (8%) και ακολουθεί η Ελληνική Λύση (7,5%), ενώ η γκρίζα ζώνη διαμορφώνεται στο 19%.

prothesi_62dae.png

prothesi2_67126.png

Σε ό,τι αφορά στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία είναι στο 30% και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16% για να βρεθεί στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ (12,5%). Το ΚΚΕ είναι στο 9,5% και η Ελληνική Λύση στο 9%.

ektimisi_d8d0d.png

ektimisi2_6ae59.png

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το προβάδισμα Ανδρουλάκη και τα «ντέρμπι»

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τέθηκε το ερώτημα ποιον θα προτιμούσαν να εκλεγεί πρόεδρος. Τα αποτελέσματα διαφέρουν αρκετά, ανάλογα με τη «δεξαμενή» των ερωτηθέντων, αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί την πρώτη θέση.

Ανάμεσα σε εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 31%, έχοντας εννέα μονάδες προβάδισμα από τον Χάρη Δούκα (22%). Τρίτη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου (16%) και τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος (15%).

pasok-vouleytikes_c2c4b.png

Όταν το ίδιο ερώτημα τέθηκε ανάμεσα σε εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατήρησε την πρωτιά (31%), αλλά στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου (20%), μπροστά από τον Χάρη Δούκα (17%) και τον Παύλο Γερουλάνο (15%).

pasok-evroekloges_505c2.png

Σε αυτούς που λένε ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, προκύπτει «ντέρμπι» ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη (26%) και τον Χάρη Δούκα (25%), ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου συγκεντρώνει 18% και ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 17%.

pasok-simera-prothesi_f93aa.png

Τέλος, ανάμεσα σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 27%, ενώ το «ντέρμπι» είναι στη δεύτερη θέση, καθώς τόσο η Άννα Διαμαντοπούλου όσο και ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνουν από 22%. Ο Παύλος Γερουλάνος είναι στην τέταρτη θέση με 16%.

pasok-tha-pane-kalpi_c3db0.png

Η Κεντρική Επιτροπή και η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Αρνητικά κρίνουν οι περισσότεροι (51%) τα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ θετική άποψη εκφράζει το 29%.

syriza1_6b5a7.png

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό εκείνων που κρίνουν αρνητικά τα γεγονότα στην Κεντρική Επιτροπή ανεβαίνει στο 62%, ενώ την αντίθετη άποψη έχει το 31%.

syriza2_26a81.png

Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

Η ακρίβεια είναι το θέμα που προβληματίζει περισσότερο τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση. Η απάντηση αυτή συγκεντρώνει το 34,5%, ενώ ακολουθούν τα έσοδα (18%) και η οικονομία (15%).

akriveia_7c287.png

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, το 43% λένε ότι είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, το 38% πως είναι προς τη σωστή αλλά χρειάζονται κι άλλα και το 7% πως τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αρκετά.

metra_a76b2.png

<iframe
allow="fullscreen; accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; payment"
allowfullscreen
frameborder="0"
scrolling="no"

referrerpolicy="unsafe-url"
src="https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y14juihe6ly&playlistId=v-d49lo2aw55m9"
></iframe>