Πολιτική

Μπακογιάννη: Υπάρχει υποψήφιος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ που αν εκλεγεί, ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι

Μπακογιάννη: Υπάρχει υποψήφιος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ που αν εκλεγεί, ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC
Αναφορικά με την άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, σχολίασε ότι «πάντα υπάρχουν ψεκασμένοι».

Υπάρχουν τομείς που κάποιοι άνθρωποι δεν αποδίδουν όπως θέλουμε, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταγράφουν κόπωση για τη Νέα Δημοκρατία. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως δεν έχει κάποια προτίμηση, ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει ένας υποψήφιος που, εάν εκλεγεί, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι». Απέφυγε ωστόσο να τον ονοματίσει.

Η κ. Μπακογιάννη σχολίασε και την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία, λέγοντας ότι η σύγκριση προτάσεων ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς είναι σημαντική, κάτι που δεν είναι εφικτό να γίνει με τα τωρινά δεδομένα: «Ο κόσμος αυτή τη στιγμή διαλέγεται μόνο με τον Μητσοτάκη», τόνισε, υπογραμμίζοντας την «ανισορροπία» του πολιτικού συστήματος, όπου την «πληρώνουμε ακριβά».

«Ψεκασμένοι» οι ψηφοφόροι της ακροδεξιάς

Αναφορικά με την άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι και ο Πάνος Καμμένος είχε πάρει 10% σε εθνικές εκλογές. «Πάντα υπάρχουν ψεκασμένοι. Όταν μιλάει ο Βελόπουλος για επιστολές του Ιησού Χριστού και κηραλοιφές, λυπάμαι αυτό δεν είναι πολιτική. Από τη μία θα κηρύξουμε τον πόλεμο στην Τουρκία, από την άλλη θα φέρουμε τον Ρώσο να κάνει κουμάντο στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μας σώσει, εντάξει αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», είπε.

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση θα κάνει δεξιά στροφή, αναφέρθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ, την οποία «αν τη διαβάσετε σήμερα, 50 χρόνια μετά, θα δείτε ότι αποτελεί σύγχρονη διακήρυξη. Η ΝΔ έχει ταυτότητα και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν βρίσκεται ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά, αλλά καλύπτει από την εκσυγχρονισμένη Αριστερά μέχρι τη μη φασιστοειδή Δεξιά. Όποτε κάναμε το λάθος να συμπτύξουμε αυτόν τον χώρο, φτάσαμε στο 18%».

Για το «αντάρτικο» 11 βουλευτών της ΝΔ σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι οι βουλευτές έχουν την υποχρέωση να ασκούν πίεση στην κυβέρνηση και αυτό δεν σηματοδοτεί «διαφωνία».

«Είναι απολύτως φυσιολογικό», είπε.