Πολιτική

Συμεών Κεδίκογλου: Ο Κασσελάκης δεν ήταν ο Μεσσίας που περίμενε ο κόσμος

Συμεών Κεδίκογλου: Ο Κασσελάκης δεν ήταν ο Μεσσίας που περίμενε ο κόσμος Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
«Θα μπορούσε να παίξει θετικό ρόλο εάν τα πράγματα έρθουν έτσι ώστε να μπορέσει να κινήσει τις διαδικασίες μεθαύριο σε έναν μεγάλο χώρο της Κεντροαριστεράς», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα.

Βλέπω μια κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ που στενοχωρεί πάνω από όλα τους ψηφοφόρους μας, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Συμεών Κεδίκολγου, που άφησε σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Αυτή η εικόνα αφήνει τέτοια τραύματα και πληγές που θα τα έχουν για πολλά χρόνια στον χώρο της Κεντροαριστεράς, τόνισε ζητώντας «να μην ευτελιστεί η διαδικασία πηγαίνοντας μέχρι τις εκλογές από προσωπικές κόντρες, αλλά να κοιτάξουμε το πολιτικό διακύβευμα».

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, τόνισε: «Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε πως πάνω στην απελπισία τους είδαν ένα νέο πρόσωπο και ήταν στο στιλ πάμε και όπου βγει.

Η ζωή αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν Μεσσίες. (...) Βρέθηκε ένας άνθρωπος με μία αυτοπεποίθηση στα όρια του θράσους».

Σήμερα όμως, γνωρίζουμε τι είναι ο κ. Κασσελάκης, τόνισε, προσθέτοντας: «Τι ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα; Πιο πολύ παραπολιτική ή life style από το επίκεντρο της πολιτικής. Κάναμε πράγματα που δεν μπορούσαν να αναδειχθούν γιατί είχαν καπελωθεί από μια σειρά από άλλα γεγονότα, δεν υπήρχε προγραμματισμός, υπήρχε ένας ρηχός πολιτικός λόγος. Βάζαμε στόχους που δεν μπορούσαμε να πιάσουμε, π.χ. να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές».

Τόνισε πως οι κατηγορίες του Κασσελάκης περί κουκουλοφόρων στο κόμμα είναι βαριές για τον χώρο της Αριστεράς.

«Σε ανθρώπους που έχασαν τους γονείς τους από κουκουλοφόρους στην Κατοχή, να λες σε στελέχη της Αριστεράς "φοράτε κουκούλες". Αυτά δείχνουν μία απέραντη ιστορική άγνοια η οποία δεν συγχωρείται. Δείχνει ότι δεν ξέρεις τον χώρο στο οποίο κινείσαι», είπε και κατηγόρησε τον Σ. Κασσελάκη ότι μπερδεύει τον κόσμο, που αναρωτιέται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερός;».

«Ανάγκη η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ»

Χωρίς «κόφτες» και με 30 υπογραφές θα τεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Συμεών Κεδίκογλου να τονίζει πως «καλώς δεν μπήκαν φωτογραφικές διατάξεις, γιατί θα υπήρχε κλίμα θυματοποίησης, ότι τον υπονομεύουμε (σ.σ: τον Στέφανο Κασσελάκη). Έχει ένα υπερεγώ που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, αλλά χρειάζεται συλλογικότητα».

«Αν ο κόσμος που είναι παγωμένος, κάτσει στο σπίτι του, τότε είναι πιθανόν ο κ. Κασσελάκης να εκλεγεί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν φοβάται τη διάσπαση, είπε: «Φοβάμαι μία ρευστοποίηση, μία απογοήτευση του κόσμου, που ήδη υπάρχει. Μέχρι στιγμής, ο κόσμος είναι εκεί, περιμένει να δει, δεν έχει πάει σε άλλα κόμματα. Δεν πιστεύω ότι στη χώρα μας γίναμε όλοι δεξιοί ή κεντροδεξιοί. Υπάρχει μία κρίση στον χώρο και πρέπει να το δούμε για την επόμενη ημέρα, να πάμε σε ένα προοδευτικό μέτωπο», τόνισε.

Χαρακτήρισε την πολυσυζητημένη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ως μια «ανάγκη που θα έρθει εκ των πραγμάτων».

«Όποιοι προσπαθήσουν να το εμποδίσουν, η ανάγκη του κόσμου θα τους υπερβεί», υπογράμμισε.

«Νομίζω ότι θα πάμε σε ένα ουσιαστικό μέτωπο», είπε.

Ο Τσίπρας θα μπορούσε να παίξει ρόλο σε έναν μεγάλο ρόλοχώρο της Κεντροαριστεράς

Ερωτηθείς αν βλέπει πιθανή επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Θα μπορούσε να παίξει θετικό ρόλο εάν τα πράγματα έρθουν έτσι ώστε να μπορέσει να κινήσει τις διαδικασίες μεθαύριο σε έναν μεγάλο χώρο της Κεντροαριστεράς, αυτό είναι δική μου εκτίμηση. Σήμερα ο ίδιος απέχει και καλό θα ήταν να μην τον εμπλέκουμε. Παραμέρισε αξιοπρεπώς, είναι εκεί και ελπίζω κάποια στιγμή να παίξει ρόλο».