Πολιτική

Σταϊκούρας για νέα σύμβαση Αττικής Οδού: 3,27 δις στο Δημόσιο την Παρασκευή – Πότε μειώνονται τα διόδια

Σταϊκούρας για νέα σύμβαση Αττικής Οδού: 3,27 δις στο Δημόσιο την Παρασκευή – Πότε μειώνονται τα διόδια Φωτογραφία: INTIME/ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Από τις 6 Οκτωβρίου η μείωση των διοδίων στα 2,5 από 2,8 ευρώ, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το Δημόσιο θα εισπράξει 3,27 δισ. ευρώ από την νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού την Παρασκευή», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, ανέφερε πως η μείωση των διοδίων στα 2,5 από 2,8 ευρώ που προβλέπεται στη νέα σύμβαση, θα τεθεί σε ισχύ από τις 6 Οκτωβρίου, ενώ τόνισε πως σε αυτήν προβλέπεται και η απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων για ΑμεΑ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις που διατύπωσαν στελέχη της αντιπολίτευσης περί αύξησης των ποσών ανά διέλευση μετά το πέρας της 5ετίας – χρονικό πλαίσιο στο οποίο δεσμεύεται ο παραχωρησιούχος να διατηρήσει τα 2,5 ευρώ – ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι «θα ισχύουν προϋποθέσεις που αποτρέπουν αυθαιρεσίες εκ μέρους παραχωρησιούχου».

«Με την νέα σύμβαση προχωρούμε στην αναβάθμιση οδικής ασφάλειας και την ελαχιστοποίηση της δαπάνης των χρηστών», ανέφερε εν συνεχεία, κάνοντας λόγο για μια «θετική εξέλιξη για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, την ελληνική οικονομία και το δημόσιο».